Inschrijving hippische opleiding Midden-Delfland van start

Uitrijking paardensport HR

Lentiz opende 1 december, vandaag, officieel de inschrijving voor de nieuwe internationale MBO-4 Paardensportopleiding in Maasland, Midden-Delfland. De opleiding is een mede initiatief met de Stichting Internationaal Hippisch Kennis- en Innovatiecentrum Metropool Rotterdam Den Haag. Deze stichting werkt in nauwe samenwerking met regionale hippische topbedrijven/instellingen, zoals Manege Chardon, en de gemeente Midden-Delfland. De hippische mbo-opleiding leidt op voor sport en ondernemerschap en is uniek in Nederland.

Kwaliteit in Midden-Delfland
Wethouder Govert van Oord is enthousiast geraakt over de combinatie paardensport en Midden-Delfland: “Midden-Delfland kent inmiddels een brede hippische sector. Het beoefenen van paardensport past perfect bij het landelijke karakter van Midden-Delfland en is een goed voorbeeld van de stad-land relatie”. De nieuwe opleiding geeft een stimulans aan de lokale vrije-tijdseconomie van Midden-Delfland. Van Oord: “We ondersteunen als gemeente de unieke samenwerking van de opleiding van Lentiz met de op wereldniveau werkende Manege Chardon uit Den Hoorn. De gemeente Midden-Delfland geeft ruimte aan kwaliteitsbedrijven met kwaliteitsmedewerkers”.

Ambitieus en ondernemend
De nieuwe mbo-opleiding Paardensport is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze studenten met een ondernemende houding. De opleiding wordt uitgevoerd vanuit MBO Maasland en gedeeltelijk gegeven bij excellente, hippische bedrijven in de regio. “De studenten krijgen al vanaf de start van de opleiding naast theorielessen, iedere week vaardigheids- en praktijklessen bij regionale topbedrijven”, vertelt Adri Reijm, directeur Lentiz | Maasland. Gespecialiseerde vakdocenten leiden de student op voor een beroep als professioneel ruiter, professioneel instructeur of allround ondernemer in de paardensector. Er is een goed arbeidsmarktperspectief. In de Metropoolregio Rotterdam Den Haag is er grote vraag naar professionele vakmensen voor de hippische sector.

CHIO volgt hippisch talent
"Zuid-Holland is de provincie met de meeste actieve paardensporters van Nederland. Het is dan ook geweldig dat deze internationale opleiding in het hart van onze provincie Zuid-Holland komt," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam, het enige 5* hippische internationale outdoor evenement van Nederland en enthousiast over deze nieuwe MBO-4 opleiding. "Wij gaan met veel belangstelling de studenten van deze opleiding, onze toekomstige hippische talenten en ondernemers, volgen!"

  • Share this article