Ingmar de Vos nieuwe voorzitter van de FEI

Liggend FEI President Ingmar De Vos 14 December2014

Met overweldigende meerderheid werd de Belg Ingmar de Vos (51 jaar) hedenochtend tijdens de General Assembly van de FEI in Baku gekozen als de nieuwe voorzitter van de FEI. In de eerste ronde verzamelde de Vos 98 van de 131 uitgebrachte stemmen.

De oud-Olympisch Kampioen bij de springruiters van 1988 Pierre Durand uit Frankrijk eindigde als tweede met 21 stemmen. De twee overige kandidaten, de Brit John McEwen en de Zwitser Pierre Genecand, verzamelden ieder zes stemmen. De Deen Ulf Helgstrand had zich voor de verkiezingen begonnen reeds teruggetrokken.

Ingmar de Vos, sinds 2011 werkzaam als Secretaris Generaal van de FEI, werd voorgedragen door de Belgische Ruitersport Federatie voor wie hij als Secretaris Generaal werkzaam was tussen 1997 en 2011. Daarnaast fungeerde De Vos ook als Secretaris Generaal van de European Equestrian Federation vanaf 2010 - het jaar van oprichting - tot 2011. Ingmar de Vos heeft universitaire studies gedaan in politieke wetenschappen, bedrijfskunde en internationaal en Europees recht. Hij begon zijn loopbaan als adviseur van de Belgische Senaat. In 1990 werd De Vos directeur van de Belgische Ruitersport Federatie.

Theo Ploegmakers, voorzitter van de KNHS, reageerde verheugd op de verkiezing van De Vos: "Wij zijn blij met de verkiezing van Ingmar de Vos. Er is iemand gekozen als voorzitter met veel kennis over algemene FEI zaken. Daarnaast weet hij als geen ander wat de nationale federaties nodig hebben", aldus Ploegmakers van uit Baku.

  • Share this article