In Memoriam: Jan van Hoboken

Jan van Hoboken

Op 6 september jl. overleed op bijna 98-jarige leeftijd Jan van Hoboken. Jan van Hoboken heeft veel voor de Nederlandse paardensport betekend.

Jan van Hoboken was van 25 april 1953 tot 31 december 1970 bestuurslid van de Rotterdamsche Manège. Vanaf 1958 tot aan zijn aftreden was hij penningmeester. Als bestuurslid van de Rotterdamsche Manège was men in die tijd ook bestuurslid van het CHIO Rotterdam. Jan van Hoboken vervulde ook voor het CHIO Rotterdam van 1954 tot en met 1969 de rol van penningmeester en realiseerde de oprichting van de Stichting CHIO Rotterdam in 1969. Verder was Jan van Hoboken jarenlang voorzitter van de Nederlandse Ruitersport Vereniging.

Jan van Hoboken werd in 1915 in Amerika geboren en reed daar als kind al pony. Na de aankomst van de familie uit Amerika in 1929 in Rotterdam werden de paarden van Jan van Hoboken en de familie gestald in de Rotterdamsche Manège die toen nog gevestigd was aan de Tuinderstraat. De oorlogsjaren brachten Jan van Hoboken en zijn echtgenote door in Indonesië. Na de oorlog keerden zij terug naar Rotterdam en de Rotterdamsche Manège die inmiddels was verhuisd naar het Kralingse Bos. Jan van Hoboken werd na zijn aftreden benoemd lid van Verdienste van de Rotterdamsche Manège.

Het bestuur en de medewerkers van het CHIO Rotterdam wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van het verlies van deze bijzondere paardenman.

  • Share this article