In Memoriam: Francis Michielsen

In Memoriam Francis Michielsen

Op 24 oktober jl. is in het ziekenhuis na een hersenbloeding Francis Michielsen, een van de meest gerespecteerde internationale springjuryleden, op 72-jarige leeftijd overleden.

Nadat hij eerst jarenlang als jurylid bij nationale springwedstrijden in België had gejureerd startte Michielsen in 1984 zijn internationale jury carrière en bereikte in 1992 het hoogste niveau (niveau 4) als FEI jurylid. Michielsen maakte van 1990 tot 1999 deel uit van de spring jury van het CHIO Rotterdam waarvan in 1992 en 1993 als voorzitter. Van 2000 t/m 2004 was hij voorzitter van de jury d’appèl.

Behalve bij het CHIO Rotterdam heeft Francis Michielsen tijdens de Olympische Spelen van 1996 en tal van belangrijke kampioenschappen gejureerd. Hij was lid van de FEI Jumping Committee van 1994 tot 1998 en oprichter en tot 2009 voorzitter van de International Show Jumping Officials Club. Michielsen speelde een belangrijke rol in de introductie van de moderne opleiding voor FEI springjuryleden in 1993. Ook in de Belgische hippische sport heeft Francis Michielsen de nodige belangrijke functies vervuld.

Francis Michielsen was zeer deskundig, kende de FEI-reglementen zeer goed en wist deze ook altijd op de juiste wijze toe te passen. Michielsen was bovendien een uiterst aimabele man die zowel door de ruiters als door zijn collega-juryleden zeer werd gewaardeerd.

Medeleven namens het bestuur en de medewerkers van het CHIO Rotterdam gaat uit naar zijn echtgenote Carine van Gompel en de rest van de familie en vrienden.

  • Share this article