In Memoriam: Dick Kiers

Afgelopen zaterdagavond is sportverslaggever Dick Kiers op 59 jarige leeftijd na een lange slopende ziekteperiode overleden. Vele jaren bezocht hij voor het AD of andere opdrachtgevers het CHIO Rotterdam en beschreef hij deskundig alle belangrijke wedstrijden van het CHIO Rotterdam. Dick Kiers was lid van de redactieraad en mede-auteur van het boek 'CHIO met het oog op de toekomst' dat in 2008 ter gelegenheid van het 60ste CHIO Rotterdam is uitgegeven. Hugo Smit, oud bestuurslid, Lid van Verdienste en lid van de Raad van Advies van het CHIO Rotterdam kijkt terug op de samenwerking: "Wat triest dat Dick is overleden, ik heb fijn met hem samengewerkt aan het CHIO boek. Hij heeft interviews gedaan o.a. met de voorzitter van de deelgemeente waarin hij lovend sprak over de goede betrekkingen tussen Manege/CHIO Rotterdam en de deelgemeente."

Ook het team uit het Perscentrum van het CHIO Rotterdam zal zich de samenwerking met Dick Kiers blijven herinneren. "Een vrolijke en betrokken journalist die de sport en de ruiters en amazones door en door kende maar ook collega's en organisatie respecteerde en hen van tijd tot tijd beloonde met zijn kwinkslagen," aldus Anita Lussenburg, perschef van het CHIO Rotterdam.

Het bestuur en de organisatie van het CHIO Rotterdam wensen de familie en andere naaste betrokkenen veel sterkte bij dit enorme verlies.

  • Share this article