Hosmar wint KNHS Para Dressuur Trophy in Luttenberg

Rsz hosmar frank 21

Frank Hosmar heeft vandaag de competitie wedstrijd van de KNHS-Para dressuur Trophy in Luttenberg gewonnen. Hosmar reed zijn paralympische topper Alphaville N.O.P. naar een fraaie score van 75.42%. Lotte Krijnsen met Zarienta en Annemarieke Roling met Doo Schufro mochten zich als tweede en derde opstellen.

Juryleden Dirk de Haas en Hanneke Gerritsen plaatste Hosmar unaniem aan de kop van het klassement. Hosmar was zeer te spreken over de verrichtingen van zijn Alphaville. Hosmar vertelt; “Het was voor het eerst dat ik op wedstrijd de nieuwe proeven reed en het was wel even wennen. Ze zijn echt een stukje pittiger geworden. Er moeten nu bijvoorbeeld veel meer oefeningen op de middenlijn gereden worden, kleine foutjes vallen dan veel sneller op. Maar ik was dik tevreden, Alphaville N.O.P. wordt nog steeds iedere keer iets beter. In de ring was hij vandaag iets kijkerig waardoor ik er iets meer aan rijden moest dan op het voorterrein, maar het liep gewoon fijn. Ook mijn jonge paard deed het heel goed. Die is pas zes en heeft echt nog tijd nodig om sterker te worden en ervaring te krijgen, maar de potentie is er.”

Indeling

Sinds 1 januari is de benaming van de Grade indeling iets aangepast. Wat eerst Grade 1A en 1B was, heet nu Grade 1 en Grade 2. Ook de andere Grades zijn daardoor opgeschoven in nummering. Winnaar Hosmar reed in Grade 5. Nummer twee Lotte Krijnsen reed haar Zarienta in Grade 4. Annemarieke Nobel won de eerste twee wedstrijden van de KNHS-Para Dressuur Trophy en eindigde nu als derde. De amazone start met haar Doo Schufro in Grade 3.

In Luttenberg werd zowel de individuele als de teamtest verreden. Hosmar won beide proeven maar alleen de individuele test telt mee voor de KNHS-Para Dressuur Trophy.

Uitslag KNHS-Para Dressuur Trophy Luttenberg

  1. Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville N.O.P. - 75,42%
  2. Lotte Krijnsen (Enschede) – Zarienta - 72,38%
  3. Annemarieke Roling – Nobel (Kropswolde) - Doo Schufro, 69,56%
  4. Rixt van der Horst (Nistelrode) - Uniek N.O.P. 67,00%

COMPETITIEKALENDER KNHS-Para Dressuur Trophy 2017

Woensdag 28 december 2016 in Genemuiden (RV Zwartewaterruiters)

Zondag 22 januari 2017 in Zuidwolde (RV. Milleniumruiters)

Zondag 5 februari 2017 in Luttenberg (RV. Heuvelruiters)

Zaterdag 25 maart 2017 in Berkel-Enschot (RSV De Cavalieren)

Zaterdag 15 april 2017 in Vragender (PSC Lichtenvoorde)

Zondag 11 juni 2017 in Zevenaar (Hippisch Centrum De Boleemhoeve)

Finale: vrijdag 23 juni 2017 in Rotterdam (tijdens CHIO Rotterdam)

  • Share this article