Hoeve Westlandruiters wint finale Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup dressuur

Hoeve Westland Ruiters WINNAARS ZHCUP dressuur 2014

In een finale waarin zowel de teams als de team coaches Patrick van der Meer (Hoeve Westlandruiters), Hans Bernoski (RV Bernoski), Tim Coomans (RV Oud-Beijerland) en Ton de Kok (RV & PC ’s Gravenhof), het mes tussen de tanden hadden is het de Hoeve Westlandruiters (Naaldwijk) gelukt om de hegemonie van RV Oud-Beijerland van de afgelopen drie jaren te doorbreken. Het team bestaande uit Danielle van Mierlo (Maasland) met Dayano, Laura Lodewijk (Stad aan ’t Haringvliet), Melanie Woutersen en Madelon Eekhof (Rotterdam) behaalde vandaag een teampercentage van 205,66%, bijna 2% hoger dan RV Oud-Beijerland (203,86%) die dit jaar met de tweede plaats genoegen moest nemen. Romee van Paassen (Rotterdam) van RV Oud-Beijerland behaalde met Wup in de klasse Z2 wel de beste individuele score (72.75%).

De vier amazones van de Hoeve Westlandruiters waren vandaag extra gemotiveerd door de “slechts” tweede plaats tijdens de halve finale gisteren. Zenuwen speelden hen nauwelijks parten, gedrevenheid des te meer. Als er al sprake van spanning was viel die in de ring van de dames af, zij lieten zich geen van vieren afleiden door het imposante evenement. De vier amazones volgden eensgezind het advies van teamcoach Patrick van der Meer: “Eenmaal in de ring is de focus op de proef. De extra (media) aandacht van het CHIO maakt het extra leuk en interessant.”

De Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup Dressuur vindt dit jaar voor de 12e keer plaats en geniet nog altijd grote belangstelling bij de Zuid-Hollandse rijverenigingen.

  • Share this article