Hans Peter Minderhoud en Glock’s Romanov in Olympisch kader

Rsz ereronduje landenwedstrijd edward en hp

Hans Peter Minderhoud is met Glock’s Romanov opgenomen in het Olympisch kader. De combinatie maakt over drie weken deel uit van het Nederlands dressuurteam op het Europees kampioenschap in Herning. Voor de prachtige hengst Glock’s Romanov wordt het zijn tweede EK op rij. Hans Peter Minderhoud zelf won in 2007 al teamgoud op het EK in Turijn en teambrons tijdens het EK in Rotterdam in 2011.

In 2011 kwam Glock’s Romanov voor Zweden uit op het Europees kampioenschap in Rotterdam. Vorig jaar imponeerde de bruine hengst onder het zadel van Edward Gal. Hans Peter Minderhoud nam Glock’s Romanov dit voorjaar over van zijn partner en behaalde indrukwekkende resultaten, die bondscoach Wim Ernes deed besluiten de combinatie op te nemen in het team dat Nederland volgende maand vertegenwoordigt op het EK dressuur in Herning.

In Aken wonnen Minderhoud en Glock’s Romanov (Rohdiamant x Grundstein II) vorige maand de Kür op Muziek nadat ze in de Aachener Soers als derde eindigden in de Grand Prix. Eenzelfde klassering behaalden ze in de Grand Prix op het concours van sponsor Glock in het Oostenrijkse Villach Treffen en in Arnhem.

Door bovenstaande prestaties zijn Hans Peter Minderhoud en Glock’s Romanov opgenomen in het Olympisch kader. Deelname aan het Europees kampioenschap betekent voor de goedgekeurde hengst Glock’s Romanov een terugkeer in Denemarken waar hij zijn succesvolle loopbaan in de sport en de fokkerij begon bij Stoeterij Blue Hors, de sponsor van het Europees kampioenschap dressuur.

Voor Minderhoud is Herning zijn derde EK. In 2007 won de geboren Zeeuw met het Nederlandse team goud in de landenwedstrijd. Een jaar later nam hij Olympisch teamzilver mee uit Hong Kong. De beste van de wereld was Minderhoud samen met Edward Gal en Imke Schellekens-Bartels in de landenwedstrijd tijdens de wereldruiterspelen in 2010 in Amerika. In 2011 werd het Nederlandse team derde tijdens het EK Dressuur in Rotterdam. Minderhoud reed alle kampioenschappen met de merrie Exquis Nadine.

  • Share this article