Goede prestaties kaderleden bij KNHS-CHIO cup in Uden

UDEN (KNHS) – Net als in Roosendaal reden Stephanie Kooyman en Jasmien de Koeyer naar de winst in de KNHS-CHIO Rotterdam Cup. De een na laatste competitiewedstrijd werd verreden bij Manege Olympic in Uden.

Jurylid Jan Peeters zegt over Stephanie Kooyman: “President’s Winston is een paard met een hele sterke draf en galop en de proef was technisch heel goed, daarnaast ziet het rijden er heel vanzelfsprekend uit.” Stephanie (Zevenhuizen) was met President’s Winston(v.OO Seven) met een score van 75.57% de unanieme winnares van de Young Riders rubriek.

Anne Meulendijks (Heeze) reed MDH Ohio(v.Indoctro) naar 72.85%, goed voor de tweede plaats. “Anne reed proefmatig heel erg sterk, misschien wel beter dan Stephanie. Ze rijdt haar proef heel exact, wat ook erg belangrijk is”, aldus de heer Peeters.

Over Danielle Houtvast (Puth) en Rambo (v.Gribaldi) verteld de heer Peeters: “De proef begon wat aarzelend, maar ze herpakte zich goed. Vooral de galoptour is erg sterk.” Zij behaalde de derde plaats met 71.97%. Rosalie Mol (Oosteind) behaalde met Legend (v.Likoto Xx) 70.31%, dit resultaat was goed voor de vierde plaats. “Legend is een fijn bewegend paard en het eerste deel van de proef was heel goed, er kan nog winst worden behaald op de verzameling en de pirouettes”, aldus de heer Peeters.

Bij de Junioren was Jasmien de Koeyer (St. Jansteen) met Tc Take It Easy (v.Florestan I) volgens de jury de unanieme winnares, haar score was 74.05%. Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) reed Hexagon’s Baldacci (v.Havidoff) naar de tweede plaats met 72.61%. De derde plaats werd bezet door Rosalie Bos (Weert) met Ultiem (v.Gribaldi), zij behaalde 69.41%.

Uitslag Uden:

Junioren
1. Jasmien de Koeyer – Tc Take It Easy – 74.05%
2. Jeanine Nieuwenhuis – Hexagon’s Baldacci – 72.61%
3. Rosalie Bos – Ultiem – 69.41%
4.
Aimee Weise – Sportlife – 68.83%
5. Michelle de Jonge – Pays Bas NL – 67.25%

Young Riders
1.
Stephanie Kooyman – President’s Winston – 75.57%
2. Anne Meulendijks – Mdh Ohio – 72.85%
3. Danielle Houtvast – Rambo – 71.97%
4. Rosalie Mol – Legend – 70.31%
5. Sanne van Grotel – Melvin V. – 69.91%

De volgende en laatste competitie wedstrijd van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup vindt 11 mei plaats in Heiloo. De finale vindt plaats tijdens het CHIO Rotterdam.

  • Share this article