Gal en Voice verslaan Dujardin en Uthopia

Winnaar D1

Edward Gal en Glock’s Voice (v. De Niro) schreven zojuist de KPMG Prijs (Internationale Grand Prix CDI3) op naam tijdens CHIO Rotterdam. Deze combinatie noteerde 75.27% en versloeg hiermee het Britse duo Charlotte Dujardin en Uthopia (v. Métall), voorheen gereden door Carl Hester. Dujardin kwam tot een puntentotaal van 75.06%. Op de derde plaats eindigt Hester himself met Dances with Wolves (v. Donnerschwee). Voor hen was er een percentage van 71.85%.

Gal tekende na Roosendaal en Outdoor Gelderland met Voice voor de derde Grand Prix-zege uit evenzoveel optredens. Hij was vandaag opnieuw de terechte winnaar, met een overtuigende proef. Dat kon niet gezegd worden van zijn twee Britse tegenstanders. Dujardin werd de hand boven het hoofd gehouden met haar score. Ze reed de nodige sterke onderdelen met Uthopia, waaronder de piaffe en passage, maar ging zwaar in de fout bij de tweeërs en ook de zeer matige uitgestrekte stap werd niet echt afgestraft door de vijfkoppige jury.

Hester zat lange tijd op de score van Gal, maar raakte de controle kwijt in het laatste gedeelte. Zijn langgelijnde Dances with Wolves ging de mist in bij de serie eners, waarna de ruin erg druk werd richting het einde.

Een goed presterende Danielle Heijkoop en Siro (v. Gribaldi) ontvingen 71.06% en een vierde plaats. Bij haar waren er veel verschillen waar te nemen tussen de juryleden. Francis Verbeek plaatste Heijkoop als tweede, het Britse en Australische jurylid straften de wat enge aanleuning van Siro erg af en plaatsten de ruin op plek acht.

De vijfde plaats met 70.72% werd een prooi voor de Deen Thomas Sigtenbjerggaard met Nintendo (v. Negro), gevolgd door Johan Rockx en Verdi de la Fazenda (v. Florett As) op de zesde plek (68.83%).

Laurens van Lieren spoelde met Ulysses la Haya (v. Gribaldi) de teleurstelling van Outdoor Gelderland weg, tankte weer vertrouwen in de ring en eindigde met 68.53% op de zevende plaats, gevolgd door Diederik van Silfhout en Vorst D (v. Hors la Loi II) op acht (67.44%). Patrick van der Meer en Zippo (v. Rousseau) vinden we terug op de negende plaats (67.27%).

  • Share this article