Friezentrein groot succes

Friezentrein

Het publiek kwam ogen en oren tekort tijdens het indrukwekkende optreden van de Friezentrein tijdens de gala avond “There is Something about Dressage!” De show die eerder al een succes was tijdens de opening van de Wereldruiterspelen in Kentucky wist opnieuw het publiek dolenthousiast te krijgen.

De 10 Friese hengsten van hengstenstation De Nieuwe Heuvel en hun berijders toonden hun oefeningen aan een uitverkocht stadion. En niet alleen het publiek kreeg kippenvel van dit optreden, ook voor de deelnemers was het een unieke beleving om tijdens het EK het Rotterdamse stadion binnen te rijden.

De Nieuwe Heuvel in Lunteren vertegenwoordigt al 40 jaar het Friese ras, o.a. met een groot aantal kampioen dekhengsten die over de gehele wereld bekend zijn. Naast de Friese dekhengsten heeft De Nieuwe Heuvel ook KPWN goedgekeurde Rij- en Tuigpaardhengsten en behalve hengstenstation is er ook een pensionstal, een 5-sterren FNRS manege, een training- en internationale handelsstal. Jonge paarden worden er vakkundig beleerd onder het zadel en in het tuig en Friese en KWPN paarden worden opgeleid tot de hogere dressuur.

  • Share this article