Frans Lavooij ontvangt mr. K.P. van der Mandele penning

Pag 5 Frans Lavooij 1

Oud-voorzitter en erelid van het CHIO Rotterdam, Frans Lavooij, ontving vanavond uit handen van burgemeester Aboutaleb de vijfde mr. K.P. van der Mandelepenning. Met deze penning beloont de Van der Mandele Stichting jaarlijks een ondernemer die een bijzondere maatschappelijke bijdrage levert aan Rotterdam.

Lavooij is gekozen omdat hij volgens de jury, in de geest van Van der Mandele naast zijn dagelijkse bemoeienissen rondom zijn succesvolle bedrijf tal van grote en kleine dingen in en voor de stad heeft gedaan. Volgens de jury is Lavooij een betrokken ondernemer die ook als mens midden in de stad staat.

"Het is ontzettend sympathiek dat de stad op deze manier schouderklopjes uitdeelt aan mensen die hun best voor Rotterdam doen," zegt Frans Lavooij. "Ik voel me zeer vereerd met deze penning en ik hoop dat velen het als aanmoediging zien om naast hun gewone werk ook iets extra's te doen!"

Frans Lavooij is op dit moment voorzitter van de Stichting Hippische Alliantie Rotterdam, waarin het CHIO Rotterdam, de Rotterdamsche Manege en Rijvereniging De Hazelaar de 3 pijlers van de hippische sport (topsport, breedtesport en aangepaste sport) vertegenwoordigen. Lavooij nam in 2012 afscheid als voorzitter van het internationale hippische topsportevenement CHIO Rotterdam. Hij is bij tal van andere sociaal maatschappelijk taken betrokken en is in het dagelijks leven o.a. directeur van NedSpice.

Over Mr. K.P. van der Mandele penning
Mr. K.P. van der Mandele was van 1938 tot en met 1960 voorzitter van de Kamer van Koophandel van Rotterdam en Directeur van de Bankvereniging van Rotterdam. De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap. 'U bent het als ondernemer aan uw stand verplicht om buiten de grenzen van uw bedrijf te kijken en uw fantasie te gebruiken ten dienste van de samenleving', was één van zijn gevleugelde uitspraken.

  • Share this article