Frank Schuttert Europees kampioen Young Riders

FEINATIONSCUP SCHUTTERT 1 van 1 7 bewerkt

VEJER DE LA FRONTERA (KNHS) – Frank Schuttert is Europees kampioen springen geworden bij de Young Riders. Een geweldige climax van een fantastisch kampioenschap voor Nederland. In de individuele finale bij de junioren reed Lisa Nooren met Zigo in een barrage in de medailles en pakte heel sterk het brons. Lisa leverde een belangrijke bijdrage aan het junioren-brons in de landenwedstrijd. De Young Riders van bondscoach Roelof Bril overtuigden vrijdag met een zilveren medaille in het teamklassement.

Uiteraard was Frank Schuttert heel blij met goud. “Vanaf het begin wilde het lopen. Ik baalde wel van dat foutje in de eerste ronde. Zonder had ik me in de laatste ronde iets comfortabeler gevoeld. Nu was de voorsprong op Fuchs heel klein. Maar gelukkig sprong Winchester in de tweede ronde weer fenomenaal. Hij is wel wat speciaal om te rijden, maar kan overal overheen. Ik rijd hem al lang en kan er goed mee overweg.” Na de zilveren teammedaille eerder in de week was het individuele goud voor Schuttert. Fuchs kreeg het zilver omgehangen en Chloe Aston het brons. Stefanie van den Brink werd vierde in het eindklassement, Sjaak Sleiderink zesde en Dennis van den Brink tiende.

“Er had meer ingezeten”, was heet van de naald de eerste reactie van bondscoach Roelof Bril, direct na de individuele finale. “In de eerste manche van de landenwedstrijd zijn medailles weggegooid. Dat is altijd heel zuur om je dat achteraf te moeten realiseren. Maar zeker als je ziet hoe sterk ze vandaag reden. Voor Stefanie is het helemaal zuur omdat ze vierde werd. Dat is een vervelende plek. Net geen medaille in haar laatste young riders jaar. Frank reed vanaf het begin een supersterk kampioenschap en heeft de Europese titel zondermeer dik verdiend. En met teamzilver, individueel goud en vier Nederlanders bij de beste tien kan ik niet anders dan tevreden zijn.”

Uitslag finale Young Riders

1. Frank Schuttert – Winchester HS, 5,56
2. Martin Fuchs (Zwi) – PSG Future, 7,22
2. Chloe Ashton (Gbr) 0 Quiet Easy 4, 11,59
4. Stefanie van den Brink, Wapper, 12,73
6. Sjaak Sleiderink, Zhivago, 13,42
10. Dennis van den Brink, Royal Dream, 20,17

Uitslag landenwedstrijd EK Young Riders:

1. Zwitserland 8;
2. Nederland 12
Sjaak Sleiderink (Denekamp) – Zhivago (v.No Limit) – 8/0;
Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) – Royal Dream (v.Indoctro) – 4/(4)
Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) – Wapper (v.Perion) – (8)/0;
Frank Schuttert (Ommen) – Winchester HS (v.Winchester HS) – 0/0.
3. België 14;
4. Groot-Brittannië 15;
5. Duitsland 27.

  • Share this article