Frank Hosmar heel tevreden met brons op Paralympics

LONDON – Frank Hosmar won vanmiddag met zijn zevenjarige ruin Alphaville in Grade IV de bronzen medaille tijdens de Paralympics. De eerste hippische medaille van deze Spelen in Greenwich park. “Ik ben heel tevreden. Ik heb er alles aan gedaan, mijn paard maakte geen fouten.” Voor Sanne Voets liep het vandaag minder. Ondanks dat ze naar eigen gevoel haar beste proef ooit reed was de jury minder tevreden en zette haar op de vijfde plaats. Daarmee viel ook de medailledroom voor het team in duigen.

Met de 68,767 score van Sanne zit er voor het Nederlandse kwartet van bondscoach Jeannette Wolfs niet meer in dan de vijfde plaats. Toch is er blijdschap bij de Nederlanders in Greenwich park met het brons van Frank Hosmar en Alphaville.

Ik ben heel tevreden. Naar mijn idee kon het niet veel beter. Misschien nog iets flitsender, maar ik weet dat ik er alles aan gedaan heb”, kijkt Hosmar terug op zijn bronzen rit. “Ik heb Michelle George (goud, red.) en Sophie Wells (zilver, red.) niet zien rijden, dus kan over hun proeven niets zeggen. Wel weet ik dat hun paarden ouder en ervarener zijn dan Alphaville.”

Frank kijkt tevreden naar de bronzen medaille op zijn borst en alweer vooruit naar dinsdag. “Wie weet halen we dan nog zilver. Mijn trainster Adelinde Cornelissen was vanochtend net op tijd om nog de laatste aanwijzingen te geven. Ze blijft tot dinsdag dus dan kunnen we nog eens flink de puntjes op de i zetten voor de Kür.”

Na de 73,097 score van Hosmar maakte Nederland met het team nog kans op brons. Hosmar: “Maar dan had Sanne een 70 procent resultaat neer moeten zetten. Met de 68,767 lopen we de bronzen medaille mis.”

Sanne Voets kwam zelf met een heel goed gevoel de ring uit na haar proef in Grade III met de tienjarige ruin Vedet PB. “Ik was uitermate blij toen ik de ring uitkwam en had een smile op mijn gezicht, maar ik zag aan de mensen langs de kant dat het er heel anders voorstond.” De teamgenoten, het publiek en de omstanders zagen – anders dan Voets in de ring – de gemiddelde scores en de tussenstand op de score borden. “Voor mijn gevoel reed ik een proef 74-75 procent, maar het was ruim 68 procent. Je komt hier om te presteren en jezelf te overtreffen. Ik kan het wel hebben, ik voel me goed. Ik word liever vijfde met de proef van mijn leven, dan dat ik brons win met een matige proef.”

Voets is strijdbaar en heeft inmiddels de steun van haar trainster Emmellie Scholtens in Londen. “Ze heeft me vanochtend geholpen bij het losrijden en ze blijft tot dinsdag. Omdat ze er was ging het vandaag zo goed. Wie weet dinsdag nog beter.”

Uitslag individuele proef Grade IV
Goud Michelle George (BEL), Rainman, 77,065
Zilver Sophie Wells (GBR), Pinocchio, 76,323
Brons Frank Hosmar (NED), Alphaville, 73,097

Uitslag individuele proef Grade III
Goud Hannelore Brenner (GER), Women of the World, 73,467
Zilver Deborah Criddle (GBR), Ltj Akilles, 71,267
Brons Annika Dalskov (DEN), Aros a Fenris, 71,233

  • Share this article