Finale KNHS - vdB Cup

Dennisvanden Brink klein

ROTTERDAM (KNHS) - In het Kralingsebos te Rotterdam is tijdens het CHIO de finale verreden van de KNHS - vdB Cup. Dennis van den Brink reed in de finale van de junioren tegen zichzelf. Hij veroverde in de eindstand van deze competitie de eerste en tweede plaats met Royal Queen (v. Nassau) en met Royal Dream (v. Indoctro). Bij de Young riders was het Robin van de Wetering die de titel binnenhaalde.

Dennis van den Brink liet in Rotterdam zien over stalen zenuwen te beschikken. Hij veroverde met zijn paarden Royal Queen (Nassau) en Royal Dream (Indoctro) een eerste en tweede plaats in de eindstand van de junioren in de KNHS - vdB Cup, alleen Alexander Vincentius gaf Dennis met zijn Zadarijke (San Remo) nog tegengas, hij werd tweede in het selectieparcours, en behaalde in het overall klassement de derde plaats.

Bij de Young riders was het de dag van Robin van de Wetering met Untoucheble (v. Baloubet du Rouet). Robin reed een foutloos basisparcours, maar maakte het in de barrage nog even spannend door een balk af te werpen op de laatste hindernis. Door haar voorsprong in de tussenstand van de KNHS- vdB Cup kon Robin zich deze fout veroorloven en de overwinning aan Charlotte Verhagen met Willemijn H (Numero Uno) overlaten, Robin won voor Charlotte de competitie bij de Young Riders.

De KNHS-vdB Cup is een springcompetitie met als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) te bevorderen. Ook is deze competitie een belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. Startgerechtigd in de competitie zijn:

Junioren
o Combinaties die tenminste zijn opgenomen in de klasse Z+10 en in bezit zijn van een geldige startkaart van de KNHS. Het inschrijven geschiedt door middel van een KNHS startcoupon.
o Ruiters / amazones die in het jaar 2011 de 14-jarige leeftijd bereiken en die in 2011 de maximum leeftijd van 18 jaar bereiken / bereikt hebben.

Young Riders
o Combinaties die tenminste zijn opgenomen in de klasse ZZ+2 en in het bezit zijn van een geldige startkaart van de KNHS. Het inschrijven geschiedt door middel van een KNHS startcoupon.
o Ruiters / amazones die in het jaar 2011 de 16-jarige leeftijd hebben bereikt en die in 2011 de maximum leeftijd van 21 bereiken / bereikt hebben.

  • Share this article