Finale KNHS - Roelofsen Raalte Trophy

Prijs uitreiking KNHS Roelofsen Raalte Trophy lichte tour VAN STRAATEN Josta Fury 2

ROTTERDAM (KNHS) - Op het CHIO in Rotterdam werd zaterdag ochtend de finale verreden van de KNHS - Roelofsen Raalte Trophy. De competitie om de lichte tour ging naar Josta van Straaten met Fury (v. Sulaatik’s Fireball). De zware tour is gewonnen door Teddy van de Rijt met Erbee’s Pico.

Door het selectieve parcours moesten veel ruiters in de lichte tour het parcours vroeg tijdig verlaten. Slechts drie combinaties behaald in de lichte en zware tour de barrage. Voor Josta van Straaten met Fury, vormde het parcours geen probleem. Zij bleef in het basisparcours en in de barrage foutloos. Met dit resultaat schreef zij de KNHS - Roelofsen Raalte Trophy in de lichte tour op haar naam. Tweede werd Teddy de Rijt met Kosmo van Orchid’s (v. Kanshebber). De derde plaats in de competitie werd behaald door Ken Willemsen met Smart Girl (v. Kierow van Klaverbor).
Voor Teddy van de Rijt was het een succesvolle dag in Rotterdam. Waar zij in de lichte tour nog tweede werd, eindigde zij in de zware tour van de KNHS- Roelofsen Raalte Trophy als eerste met Eerbee’s Pico (v. Onbekend). Zij bleef in beide omlopen foutloos. Tweede werd Sherin Hogenkamp met Kamaro van Orchid’s (v. Kanshebber), derde werd Kelly Jochems met Dark Spirit (v. Up Chiqui).

De KNHS-Roelofsen Raalte Trophy heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponyruiters (t/m 16 jaar - klasse ZZ) in de springsport te bevorderen en dient daarnaast als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.

De KNHS-Roelofsen Raalte Trophy bestaat uit een Lichte en een Zware Tour. Tijdens de competitiewedstrijden zijn er voor de deelnemers punten te verzamelen. Om in aanmerking te komen voor de finale dient de ruiter/amazone deel te hebben genomen aan minimaal 5 competitiewedstrijden, hierbij worden de behaalde punten van de beste 3 competitiewedstrijden meegenomen naar de finale. De beste 14 gekwalificeerde combinaties in beide klassen mogen deelnemen aan de finale. Startgerechtigd in de competitie zijn:
- Lichte Tour: combinaties opgenomen in categorie D vanaf klasse ZZ + 2 winstpunten
- Zware Tour: combinaties opgenomen in categorie D vanaf klasse ZZ + 10 winstpunten
- Ruiters/amazones die in het jaar 2011 de maximale leeftijd van 16 jaar bereiken

  • Share this article