Finale KNHS Felix Juristen Cup tijdens CHIO Rotterdam

De KNHS heeft het 65ste CHIO Rotterdam uitgekozen als locatie voor de finale van de KNHS Felix Juristen Cup 2013. De finales bestaan uit een team test op vrijdag 21 juni en een Kür op Muziek op zaterdag 22 juni.

Er zijn inmiddels 5 wedstrijden verreden om de KNHS Felix Juristen Cup. Zaterdag 11 mei a.s. vindt in Heiloo de laatste voorronde plaats. Op dit moment gaat Lisanne Zoutendijk uit St Willebroord met haar 2 pony’s Champ of Class en Kostendrukkers Amaretto aan de leiding in het klassement, gevolgd door Joelle Peters met Haasendonk’s Sultan op de 3e plaats. Beide amazones trainen bij Dressuurstal Van Baalen. Klik hier voor actuele tussenstand.

In deze dressuurcompetitie staat de ontwikkeling van Nederlandse ponycombinaties in de klasse Z2 centraal en daarmee is de competitie ook een belangrijk selectiecriterium bij de kadervorming. De competitie staat open voor combinaties die opgenomen zijn in de klasse Z2 dressuur categorie D en in het bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS. Ruiters/amazones mogen in 2013 maximaal de leeftijd van zestien jaar bereiken en moeten in de negen maanden voorafgaand aan de inschrijving tenminste twee keer een percentage van 63% behaald hebben in een nationale, inleidende, individuele en/of landenproef..

  • Share this article