Finale eerste Furusiyya FEI Nations Cup™ in Barcelona

DSC 3693 2

Voor de eerste finale van de Furusiyya FEI Nations Cup™ is de Real Polo Club de Barcelona, waar ook de Olympische Spelen van 1992 plaatsvonden, gekozen. De finale van de springcompetitie heeft een prijzenpot van maar liefst 2 miljoen Euro, de grootste in de geschiedenis van de Nations Cup. Aan de finale, die van 26 tot 29 september 2013 plaats vindt, doen de 18 beste teams mee van de 2013 competitie.

In dit eerste seizoen van de nieuwe serie bepalen 22 wedstrijden over de gehele wereld waaraan 37 landenteams meedoen welke 18 teams mee doen aan de finale. Daarvan komen er 9 teams uit Europa, 2 uit Noord/Midden Amerika, 2 uit Zuid-Amerika, 2 uit het Midden Oosten, 2 uit Azie/Australie en 1 uit Afrika. Als Spanje, het gastland van de finale, zich niet kwalificeert voor de finale mogen zij als nog meedoen. De landen die deelnemen aan de competitie zijn: Australië, Oostenrijk, België, Belarus, Brazilië, Canada, Colombia, Czech Republic, Denemarken, Egypte, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittanniën, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Japan, Lithuania, Mexico, Nieuw Zeeland, Norwegen,, Polen, Qatar, Rusland, Saudi Arabië, Slovakia, Zweden, Zwitserland, Zuid Afrika, Spanje, Turkije, Ukraïne, Verenigde Arabische Emiraten, De Verenigde Staten en natuurlijk Nederland.

De finale vindt plaats over 3 rondes waarbij alle teams op de eerste dag in de eerste ronde starten. De beste 8 teams gaan door naar de finale op de laatste dag en de overige teams strijden in de consolidatie klasse, dag voor de grote finale.

Op de laatste dag starten de deelnemende teams met 0 punten. Vier ruiters starten in de eerste manche, als er dan een gelijke stand ontstaat voor de eerste plaats zal een barrage (op tijd) met 3 ruiters van elk team plaatsvinden om de finale extra spannend te maken.

  • Share this article