FEI Nations Cup Top League gaat van start in La Baule

ERMELO (KNHS) - De bondscoach van de springruiters Rob Ehrens heeft, om in wielertermen te blijven, dit buitenseizoen één ronde te fietsen met twee verschillende plaatsen als eindbestemming. De ene ronde eindigt in Londen de andere eindigt in Dublin. In Londen wordt gestreden om de Olympische medailles. In Dublin wordt dit jaar de acht etappeplaatsen tellende FEI Nations Cup Top League competitie afgesloten. Het Oranje kwartet moet zich na afloop daarvan verzekerd hebben van startmogelijkheden in 2013 in deze prestigieuze competitie. Voor beide eindbestemmingen is La Baule de eerste etappeplaats en Rotterdam een uiterst belangrijke tussenstop.

Rob Ehrens heeft voor deze openingswedstrijd, die op vrijdag 11 mei wordt verreden, een beroep gedaan op Marc Houtzager met Sterrehof's Opium, Leon Thijssen met Tyson, Albert Voorn met Tobalio, Albert Zoer met Sam en als reserve gaat mee Vincent Voorn met Audi's Alpapillon-Armani. Nederland wist in 2011 de wedstrijden in deze prestigieuze competitie als tweede af te sluiten, na overwinningen in Rome, Sankt Gallen en Aken.

"Marc heeft met Opium sterk gepresteerd op Indoor Brabant door daar de Rabobank Grote Prijs op zijn naam te schrijven. Daarnaast is het een zeer ervaren combinatie, die in 2008 tijdens de Olympische Spelen van Hong Kong individueel zevende werk en lijkt de goedgekeurde hengst met zijn 16-jaren nog steeds topfit", aldus Ehrens. Volgens de bondscoach is de rest van het team gebaseerd op het door hem verrichte denkwerk na het Nederlands Kampioenschap in Mierlo.

Albert Voorn maakt ook deel uit van het team dat in La Baule van start gaat. Na de Olympische Spelen van Sydney 2000, waar hij met Lando zilver won, kwam hij nog eenmaal aan de start in een Nederland vertegenwoordigend team en dat was in Modena met Nevada. Overigens was het jaar 2000 ook het jaar waarin Voorn van start ging in La Baule en daar met het Nederlandse team de landenwedstrijd wist te winnen. Albert Zoer beëindigde het Nederlands Kampioenschap als vierde. In de tweede wedstrijd van dit NK kon hij gehuldigd worden als winnaar, terwijl hij in de derde wedstrijd ook als vierde eindigde. Leon Thijssen heeft in Tyson een altijd strijdbare partner en heeft meerdere malen laten zien met de besten mee te kunnen en Vincent Voorn gaat mee als reserve naar de Franse badplaats.

Agenda FEI Nations Cup Top League:

La Baule (Fra) - 11 mei

Rome (Ita) - 25 mei <?xml:namespace prefix = u4 />

St.Gallen (Zwi) - 1 juni

Rotterdam (Ned) - 22 juni

Aken (Dui) - 5 juli

Falsterbö (Zwe) - 13 juli

Hickstead (Eng) - 20 juli

Dublin (Ier) - 17 augustus

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Uitslag 2011 (finale Rotterdam):

1) Duitsland - 50

2) Nederland - 48.5

3) Groot-Brittannië - 47

4) Ierland - 41.5

5) Frankrijk - 40.5

6) België - 35

7) USA - 31.5

8) Denemarken -10

Deelnemende landen:

Duitsland - Nederland - Groot-Brittannië - Ierland - Frankrijk - België - Zwitserland - Zweden.

  • Share this article