FEI Nations Cup Springen 2017 van start

Prijsuitreiking landenwedstrijd dd vrijdag 24 juni 2016

Het is de ultieme strijd... De eer, de passie, de teamspirit, de traditie, het vertrouwen in elkaar, de ervaring en vooral horsemanship, wat de FEI Nations Cup zo bijzonder en zo spannend maakt. Al 107 jaar in de geschiedenis van de internationale paardensport en al 68 jaar te beleven in Rotterdam, als enige concours in Nederland, en al vele vele jaren het pronkstuk van de FEI. Komend weekend start het nieuwe seizoen met wedstrijden in Al Ain (UAE) en Ocala (USA).

Met teams uit 50 landen is er een record aantal deelnemers.Er zijn in totaal 19 kwalificatiewedstrijden in 19 landen in vier leagues. De finale vindt wederom plaats in Barcelona in Spanje in september van dit jaar. Voor ruiters en bondscoaches dé ultieme kans om als team voor hun land te strijden. Iets wat onze Nederlandse Ruiters in Oranje als geen ander kunnen.... Vele jaren waren ze zeer succesvol tijdens de competitie. Afgelopen jaar wonnen zij in Rotterdam, helaas moesten ze de overall overwinning overlaten aan de Duitsers. Deze Duitse overwinning werd extra bijzonder doordat het het laatste teamoptreden was van Ludger Beerbaum, een ruiter die we ook vele, vele jaren graag in Rotterdam in actie zagen.

In Europa bestaat de FEI Nations Cup competitie ook dit jaar weer uit 2 divisies. In de Europe Division 2 strijden maar liefst 19 landen waaronder België, Groot Brittannie en Czech Republicdie het afgelopen jaar degradeerden uit Europe Divisie 1. In Europe Division 1, waar het CHIO Rotterdam deel van uitmaakt, zien we Italië dit jaar weer terug.

FEI Nations Cup™ Jumping - Simply the Best…..don’t miss a hoofbeat!

  • Share this article