FEI Nations Cup Dressuur van start in Wellington

Hagen Team

Vandaag gaat in Wellington (FL, USA) de FEI Nations Cup Dressuur van start met 6 deelnemende landen. Gedurende de afgelopen 3 jaren zijn er pilot competities geweest en zijn de regels en het format van de competitie verder ontwikkeld. Duitsland won de 2015 editie. De nieuwe regels staat landen toe om zowel lichte- als zware tour paarden en ruiters op te nemen in hun teams. Zo kunnen de combinaties ervaring opdoen. Een team moet tenminste 3 combinaties uitbrengen tijdens een wedstrijd.

In totaal bestaat de competitie in 2016 uit 7 wedstrijden. Na Wellington volgt de 3* wedstrijd in Odense (DEN), en de 5* wedstrijd in Compiegne (FRA) in mei. De 5* wedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam is precies halverwege de competitie in juni. Daarna staan er in juli nog 5* wedstrijden in Falsterbo (ZWE) en Aken (DUI) en de laatste 3* wedstrijd van de competitie vindt plaats in Hickstead (GBR).

In Wellington komen teams aan start van Australië, Canada, Costa Rica, Denemarken, Spanje en de Verenigde Staten. Vooral de Verenigde Staten heeft o.l.v. bondscoach Robert Dover een sterk team opgesteld met vier zware tour amazones bestaande uit Laura Graves met de Nederlandse ruin Verdades, Shelly Francis met Doktor, Arlene Page met de Nederlands gefokte ruin Woodstock en Lasey Perry-Glass met Goerklintgaards Dublet.

Naast de 6 teams start in Wellington een aantal individuele ruiters uit Argentinië, Oostenrijk, Chili en Colombia.

  • Share this article