FEI Nations Cup™ Dressage tijdens Round Table FEI Sports Forum 2013

Gal edward lingh 30

De toekomst van de Dressuur in vervolg op het grote succes van de Olympische Spelen in Londen in 2012, de formule voor de jurering van de Kür op Muziek en de introductie van de Nations Cup Dressuur waren de onderwerpen voor de ronde tafelgesprekken over dressuur tijdens het FEI Sports Forum in Lausanne.

Directeur Dressuur en Para-Dressuur Trond Asmyr opende de sessie en concludeerde dat de dressuursport nooit eerder zo populair is geweest. Het is van groot belang dat we nu de verdere ontwikkeling doorzetten van het aantal toeschouwers, het aantrekken van jonge ruiters, organisatoren van wedstrijden, nieuwe fans en de media, vooral televisie. Daarom moeten we de juiste structuren creëren.

De introductie van de FEI Nations Cup™ is zo'n belangrijk onderdeel voor de toekomst van de sport en stond daarom op de agenda van het ronde tafel gesprek. Vanaf mei dit jaar start een test-seizoen waarin de mogelijkheden van zo'n competitie worden bekeken. De huidige kalender is als volgt:

CDIO 3* Vidauban (FRA), 17-20 mei
CDIO 5* Rotterdam (NED), 19-23 juni
CDIO 5* Aachen (GER), 25-30 juni
CDIO 3* Hickstead (GBR), 1-4 augustus (wacht op bevestiging)

"Tot nu toe hadden we alleen landenwedstrijden tijdens kampioenschappen," aldus Wojtek Markowski (POL), vertegenwoordiger van de International Dressage Officials Club (IDOC). "De introductie van een vaste competitie is een stap in de goede richting. Het geeft ruiters van alle niveaus de kans met elkaar te strijden en helpt jonge ruiters te leren van de ervaringen in een team."
  • Share this article