FEI EK Dressuur was kers op de taart voor Tineke Bartels

Het FEI EK Dressuur was voor Tineke Bartels haar laatst wedstrijd als directeur Sportief Dressuur bij de CHIO organisatie.

Zij heeft in de periode dat zij verantwoordelijk was voor de dressuur bij het CHIO en het afgelopen EK ontzettend veel goeds gedaan voor de sport en voor de georganiseerde evenementen. Vanaf het moment dat ze tegen voorzitter Lavooij zei: “Ik wel best de dressuur organiseren in Rotterdam, maar dan wel in de hoofdpiste,” tot en met het top evenement vorige maand is er veel veranderd. De ruimte en steun voor initiatieven die ze vanuit het bestuur en de voorzitter heeft gekregen hebben Tineke enorm geïnspireerd. En als niet-Rotterdamse is ze trots op de ‘Paarden Kuip’ zoals ze zelf de nieuwe accommodatie noemt. Dit afgelopen EK heeft ze sportief gezien ervaren als een kampioenschap om van te dromen, de kers op de taart! Met wel drie sterke landen en nog meer landen op komst, ruiters die steeds beter
rijden en steeds meer topdresssuurpaarden. Tineke Bartels gaat zich nu concentreren op haar taak als coach en het bestuurswerk bij NOC*NSF. Ze kijkt terug op mooie jaren in Rotterdam. Het CHIO-stokje draagt ze over aan Laurens van Lieren waarbij ze heeft beloofd beschikbaar te zijn voor vragen en advies.

  • Share this article