Febe van Zwambagt wint laatste selectie Felix Hippische Juristen cup

VAN ZWAMBAGT Febe FS DR WATSON

HEILOO (KNHS) – Tijdens de laatste selectiewedstrijd voor de Felix Hippische Juristen Cup reed Febe van Zwambagt met FS Dr Watson de hoogste score. In Heiloo was zij de overduidelijke winnares door zich meer dan twee procent los te rijden van de rest van de groep. Febe van Zwambagt behaalde met Fs Dr Watson (v.Fs Don’t Worry) een score van 71.58%. Jurylid de heer Smit vertelt over Febe: “De uitvoering van haar proef was heel sterk en zij weet de sterke punten van haar pony goed te benutten.”

Over de gehele wedstrijd zegt de heer Smit: “Het niveau van rijden is bijzonder hoog, het zijn allemaal jonge meiden die zeer goed ponyrijden. De kwaliteit van de pony’s is ook hoog, maar je kunt zien dat de meiden over veel talent beschikken. Ze rijden mooie beheerste proeven, waarbij vooral bij de top opvalt dat alle oefeningen goed worden voorbereid waardoor de uitvoering heel goed is.”

In Heiloo wist Jelle Peeters zich met haar pony’s Fianchetta (v.Henry) en Nandor (v.Orchard D’avranches) naar respectievelijk de tweede en vierde plaats te rijden. Met Fianchetta behaalde zij een score van 69.36% en met Nandor 67.35%. Mercedes Verwey en Brouwershaven’s Nairobi (v.Woldhoeve’s Silco) behaalde een mooie derde plaats met een score van 67.87%. De top vijf werd compleet gemaakt door Celine Jeurissen en Donnertraum (v.Donnerwetter), hun score was 67.09%

Uitslag: https://www.knhs.nl/media/6371208/uitslagen-11-me-Felix-cup.pdf

  • Share this article