Exclusieve voorstelling The Legend of Longwood tijdens jeugdochtend

Legend of Longwood

Tijdens de jeugdochtend van het 67ste CHIO Rotterdam presenteert filmproducent Holland Harbour op het grote scherm in het Stroodorp een exclusieve filmvoorstelling van “The Legend of Longwood”. Voor deze eenmalige filmvoorstelling in het Kralingse Bos zijn kaarten verkrijgbaar via www.chio.nl. Naast losse kaarten zijn er ook speciale familie picknick-arrangementen verkrijgbaar.

"Met deze voorstelling van de internationale familiefilm van de Rotterdamse Nadadja Kemper presenteren we tijdens deze eerste editie van CHIO Movie een fenomenale productie die enorm aan zal spreken bij ons publiek," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam.

"De komende weken vinden overal in binnen- en buitenland voor-premières en premières plaats van mijn internationale avonturenfilm. Maar deze is voor mij persoonlijk wel heel bijzonder!" zegt Nadadja Kemper, scenarist en medeproducent van The Legend of Longwood. "Een prachtige ambiance en dan ook nog bijna in mijn achtertuin."

The Legend of Longwood zal in 25 landen draaien in de bioscopen en gaat 11 juni a.s. in Nederland in première. Er worden 350.000 bezoekers verwacht in de Nederlandse bioscopen. De internationale familiefilm, gebaseerd op het verhaal van Nadadja Kemper, gaat over de twaalfjarige Mickey die met haar moeder en broertje uit New York naar het dorp Longwood in Ierland verhuisd. Mickey’s grote passie zijn paarden en pony’s. In Longwood maakt zij al snel kennis met Thyrza, de kasteelvrouwe en 7 prachtige witte paarden die rond dat kasteel dolen, waaronder Silver, een ontembare schitterende witte hengst. Het dorp is in de ban van de dolende geest van een zwarte ridder. Mickey heeft een bepaalde relatie met die ridder en alleen zij is in staat het dorp en de 7 prachtige witte paarden te redden.

Deze speciale CHIO Rotterdam voorstelling van The Legend of Longwood vindt plaats na afloop van de Robin Hood jeugdshow in de Rotterdampiste, rond 12.00 uur. Voor (zelfs tijdens) en na de show en filmvoorstelling kan er volop gespeeld worden op het entreeterrein in het Indofin Kinderdorp.


Over The Legend of Longwood
The Legend of Longwood is een Engelstalige avonturenfilm geproduceerd door de Rotterdamse producent Holland Harbour. De film is afgelopen jaar in Ierland geproduceerd met hoofdzakelijk Britse en Ierse acteurs; de'Nederlandse Thekla Reuten speelt één van de hoofdrollen.'The Legend of'Longwood is een avonturenfilm vol actie, paarden, achtervolgingen, autoraces, brand en mysterie.
Deze productie is een voor Nederlandse begrippen ambitieus en uniek project. Niet alleen het feit dat een Nederlandse producent een Engelstalige publieksfilm ontwikkelt en produceert is bijzonder, dat de financiering van de film voor het overgrote deel vanuit het buitenland is opgehaald is ronduit uniek.
The Legend of Longwood is kort na haar afronding vertoond op vele internationale filmmarkten en festivals, waar de film zonder uitzondering hoge waardering ontving en de tweede prijs ontving voor beste film op het Children s Gioffoni Film Festival.
The Legend of Longwood is kort na haar afronding vertoond op vele internationale filmmarkten en festivals, waar de film zonder uitzondering hoge waardering ontving en de tweede prijs ontving voor beste film op het Children s Gioffoni Film Festival. Tijdens het Irish Film Festival London 2015 op St. Patrick s Day op Leicestershire Square en werd de film uitgeroepen tot “Screener of the Year”. Dit was de eerste keer dat de film aan een publiek buiten filmfestivals werd vertoond. Verschillende Britse distributeurs hebben zich inmiddels gemeld om de film in Engeland uit te mogen brengen.
In Nederland gaat de film in 11 juni 2015 in première en wordt uitgebracht door filmdistributeur Just Film. De film zal aansluitend in andere landen uitkomen en is inmiddels aan 25 landen verkocht, waaronder de USA, Canada, Duitsland en Australië.
Scenarioschrijfster Nadadja Kemper werkt op dit moment aan een animatiefilm – The Queen's Lost Chamber .

  • Share this article