Emile Hendrix is klaar om de beste springruiters van de wereld te ontvangen

Evd Vleuten NED D 04 D3 D 0130

Over het algemeen hoor je directeur sportief springen, Emile Hendrix, niet klagen over het niveau van de deelnemers aan het CHIO Rotterdam.

Maar dit jaar is hij extreem in z’n nopjes als hij de deelnemerslijsten van het 64ste CHIO bekijkt. "De bondscoaches van de landen die deelnemen aan de FEI Nations Cup sturen hun sterkste teams voor de landenwedstrijd om zich in de eerste helft van de competitie vast te verzekeren van voldoende punten om straks rondom de Olympische Spelen wat meer armslag te hebben," constateert Hendrix. "En daarnaast hebben we op verzoek van de internationale federatie nog wat individuele ruiters uitgenodigd die bij de eerste 30 van de wereldranglijst horen. Dat belooft mooie sport te worden." Er staat een aantal interessante wedstrijden en een mooie prijzenpot te wachten voor de deelnemers. Natuurlijk de FEI Nations Cup op vrijdag, die na het uitverkochte huis van vorig jaar weer om 16.30 uur begint. Maar ook het kampioenschap van Rotterdam en de Longines Grand Prix Port of Rotterdam beloven weer voor wat spektakel te zorgen.

Zoals altijd is er veel aandacht voor jong en regionaal talent. "In overleg met de bondscoach hebben we twee talenten een startkaart gegeven voor de het grote werk," zegt Emile Hendrix. "Young Rider en talent uit de regio Doron Kuipers en Rabotalent Hendrik-Jan Schuttert mogen meedoen met de grote rubrieken. Ik ben benieuwd hoe ze dit gaan ervaren."

Naast de grote internationale rubrieken staan de finales van de Mazars CHIO Zuid-Holland Cup springen en een wedstrijd over een bijzonder parcours met vrijwel alleen meervoudige sprongen, dubbelsprongen, drie- en zelfs viersprongen.

  • Share this article