EK Bid 2019 'Hearts of Gold' gepresenteerd bij FEI

Groepsfoto aanbieding EK bid 2019 bij FEI op 29 september 2016

Gisteren presenteerden de gezamenlijke partners CHIO Rotterdam, KNHS, KWPN, en de Gemeente Rotterdam vertegenwoordigd door Rotterdam Topsport bij de Fédérations Equestre Internationale (FEI) in Lausanne het EK bid voor de Europese Kampioenschappen 2019. Het bid was gebaseerd rondom het thema Hearts of Gold, waarmee Nederland en in het bijzonder Rotterdam een eerlijke, “recht uit het hart”- benadering van de paardensport als centraal thema heeft. Daarnaast wil het bid-team met het EK 2019 de harten samen voor dit EK en bijbehorende side-events laten kloppen van enthousiaste supporters, burgers, ondernemers, bestuurders, ruiters en paarden.

Tijdens het afgelopen CHIO Rotterdam 2016 heeft een filmcrew mensen in beeld gebracht die de komst van de EK's 2019 naar Nederland een warm hart toedragen. Zij hebben voor de camera het ‘Hearts of Gold’-teken gemaakt. Een simpel gebaar, waarbij de rechtervuist even op het hart wordt gedrukt. Het thema is bedacht door het Rotterdamse marketing- en communicatiebureau 'Nice to meet you' en deze beelden zijn gepresenteerd aan de FEI in een korte film.

"Met dit teken laten we iedereen direct zien dat al onze harten kloppen voor dit Europese evenement van formaat in 2019!" zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "Het is nu aan de FEI om dit initiatief te belonen en Rotterdam en Nederland Paardenland de drie EK's in 2019 toe te kennen." Tijdens de General Assembly van 19 – 22 november a.s. van de FEI in Tokio maken zij bekend waar de Europese Kampioenschappen in 2019 zullen plaatsvinden.

  • Share this article