Ehrens met Olympische equipe naar St.Gallen

Bondscoach Rob Ehrens 2 2

ERMELO (KNHS) - Aanstaande vrijdag wordt in het Zwitserse Sankt Gallen de derde wedstrijd in de eerste divisie van de Furusiyya FEI Nations Cup verreden. Voor de Nederlandse springruiters is het voor het eerst dit seizoen dat zij om de punten gaan strijden. Bondscoach Rob Ehrens koos voor Sankt Gallen, Aken en het Zweede Falsterbö en mag volgens de regels van deze competitie niet verstek laten gaan in Rotterdam. Naast Nederland strijden in St.Gallen Duitsland, Ierland en Zwitserland voor de punten.

Na zeges in Al Ain, La Baule en afgelopen weekeinde in Kopenhagen is het Nederlandse springruiterkwartet in de Zwitserse stad één van de favorieten.Bondscoach Rob Ehrens koos voor zijn vorig jaar op de Olympische Spelen zilver winnende equipe. Gerco Schröder met London, Marc Houtzager met Sterrehof's Tamino, Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi en Jur Vrieling met VDL Bubalu. Leon Thijssen met Tyson gaat mee als reserve. "Ik kijk donderdag heel goed hoe de combinaties in vorm zijn en beslis dan pas welke vier combinaties ik op vrijdag ga inzetten, maar de situatie vandaag is dat Thijssen de reserve is", aldus Ehrens, die voor deze vier wedstrijden heeft gekozen omdat het Oranje-kwartet daar altijd succesvol presteerde.

"Het heeft wel iets weg van beleggen, want resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Daarom had ik La Baule ook niet opgenomen in mijn reeks van vier wedstrijden, omdat we daar in het verleden altijd teleurstellend presteerden. Mijn doel was wel in La Baule om punten voor de concurrentie weg te kapen en in die missie zijn we volledig geslaagd. Ik kan alleen maar hopen dat we in staat zijn om in Sankt Gallen de wedstrijd winnend weten af te sluiten, want dan halen we dubbel profijt uit de zege in La Baule", aldus Ehrens, die niet van mening is dat de Nederlandse ruiters te vroeg hebben gepiekt.

"We zitten na drie overwinningen in een flow en die hoop ik in Sankt Gallen vast te kunnen houden. De ruiters die nu in Sankt Gallen van start gaan zijn twee weken geleden in Wiesbaden gestart in de GCT wedstrijd. Schröder met London en Houtzager met Tamino hadden ieder een balkje af. Maikel van der Vleuten en Verdi hadden twee balken aan de benen. Ik ga er vanuit dat het gezegde 'een slechte generale staat garant voor een perfecte uitvoering' voor ons waar zal worden. Daar houd ik me dan maar aan vast. Ik weet zeker dat mijn team er echt voor zal gaan", aldus Ehrens.

De eerste manche van de Furusiyya FEI Nations Cup wordt verreden op vrijdag 31 mei en de eerste manche start om 15.00 uur. De starttijd van de tweede manche is 17.00 uur en het einde der wedstrijd wordt verwacht rond 18.00 uur.

De tussenstand Furusiyya FEI Nations Cup na La Baule en Rome:
1) Frankrijk - 157,67 - (2 wedstrijden gestart voor punten)
2) Groot Britannie - 143,67 - (2 wedstrijden gestart)
3) Oekraïne - 100 - (1 wedstrijd gestart)
4) Zwitserland - 90 - (1 wedstrijd gestart)
5) Ierland - 75,67 - (1 wedstrijd gestart)
6) Spanje - 60 - (1 wedstrijd gestart)
7) Duitsland - 0 - (0 wedstrijden gestart)|
8) Nederland - 0 - (0 wedstrijden gestart).

  • Share this article