Ehrens maakt team EK Springen bekend

Gerco Schroder Eurocommerce New Orleans 1

Bondscoach Rob Ehrens heeft zijn team voor het Europees Kampioenschap Springen bekend gemaakt. Het EK vindt plaats van 13 tot en met 18 september in Madrid (Spanje). Dit is de laatste kans voor Nederland om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen 2012 in London.

Bondscoach Rob Ehrens heeft zijn team voor het Europees Kampioenschap Springen bekend gemaakt. Het EK vindt plaats van 13 tot en met 18 september in Madrid (Spanje). Dit is de laatste kans voor Nederland om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen 2012 in London.

Het Nederlandse team bestaat uit Jeroen Dubbeldam met BMC Van Grunsven Simon, Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans of Eurocommerce London, Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi. Jur Vrieling en VDL Bubalu gaan mee naar Madrid als reservecombinatie. Jeroen Dubbeldam neemt deel met zijn twaalfjarige ruin BMC Van Grunsven Simon (v. Mr. Blue). Deze combinatie maakte deel uit van het winnende team in de FEI Nations Cup in Rome en Aken dit jaar. Daarnaast boekten zij vele goede resultaten waaronder een overwinning vorig jaar in de grote prijs van Spruce Meadows en de Wereldbeker in Verona. Gerco Schröder behaalde met Eurocommerce New Orleans (v. Colbert) diverse goede resultaten. Ook zij maakten deel uit van het winnende team in Aken en Rome. Schröder werd met zijn negenjarige hengst Eurocommerce London (v. Nabab de Reve) vierde tijdens het Nederlands Kampioenschap.

Daarnaast selecteerde Ehrens vader én zoon Van der Vleuten. Vader Eric van der Vleuten en zijn merrie VDL Groep Utascha SFN (v. Lux) maakten net als Dubbeldam en Schröder deel uit van het winnende team in de Nations Cup in Rome en Aken. Bovendien won deze combinatie ook met het team in St. Gallen. Zoon Maikel van der Vleuten maakt zijn debuut op een Europees Kampioenschap voor senioren. Het 23-jarige Rabo Talent van het Jaar presteerde de afgelopen tijd erg sterk met de nog maar negenjarige goedgekeurde zoon van Quidam de Revel, VDL Groep Verdi. Zij maakten deel uit van het winnende team in St. Gallen en afgelopen weekend was hij naast Jeroen Dubbeldam de enige Nederlander die de barrage in de Grote Prijs van Rotterdam haalde.

Jur Vrieling maakte met de hengst VDL Bubalu (v. Baloubet Du Rouet) deel uit van het winnende team in St. Gallen en in Aken. Vrieling en Bubalu werden vijfde op het Nederlands Kampioenschap Springen in Mierlo en derde in de Global Champions Tour in Valkenswaard.

Het Nederlandse team moet om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in de top drie eindigen. Als de reeds tijdens het WK gekwalificeerde Europese landen en het gastland vóór Nederland eindigen, dan mag Nederland maximaal zevende worden. Deze landen zijn Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België.

  • Share this article