Ehrens gaat in La Baule voor de punten

Rsz rob ehrens

ERMELO (KNHS) – Aanstaande vrijdag is La Baule voor de Nederlandse springruiterequipe een belangrijke etappe op weg naar de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup in Barcelona. In de Franse badplaats kan bondscoach Rob Ehrens met zijn ruiters de eerste punten verdienen in de landenwedstrijdencompetitie. Ehrens stelt vrijdag Gert-Jan Bruggink, Wout Jan van der Schans, Michael Greeve en Harrie Smolders op. “Ik verwacht met dit team hoog te kunnen eindigen.”

Rob Ehrens gaat met een goed gevoel naar Frankrijk. “Ik verwacht met dit team hoog te kunnen eindigen. Het is echter niet het team dat ik aanvankelijk had aangemeld. Ik moest wat schuiven omdat op het laatste moment twee paarden niet helemaal fit waren. Gelukkig heb ik een brede selectie, zodat dat snel opgelost was zonder aan kwaliteit te verliezen”, verklaart Ehrens. “Ik wilde in La Baule en volgende week in Rome met de sterkst mogelijke opstelling starten. Zoals het er nu uitziet kan ik in Rome rekenen op Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieing, de ruiters van het gouden WK team van Caen, en gaan Nederlands kampioen Leopold van Asten en VDL Groep Zidane mee. Voor La Baule waren Van der Schans en Smolders al eerste keus, daar zijn Gert-Jan Bruggink en Michael Greeve nu bijgekomen.”

Gert-Jan Bruggink en Vampire wonnen onlangs de Grote Prijs van Zangersheide en hebben sterk gereden in verschillende Grote Prijzen. “Voor Michael Greeve en Whitney is dit hun debuut in een landenwedstrijd in de eerste divisie. Ze hebben in februari in de Nations Cup van Abu Dhabi heel goed gereden. Op het NK in Mierlo en in de maanden ervoor presteerden ze heel constant”, legt Ehrens uit. “Wout Jan van der Schans en Capetown hebben afgelopen winter hele goede resultaten behaald en ook in het buitenseizoen loopt het heel goed bij die twee.”

Harrie Smolders is de man in vorm. Afgelopen weekend in Shanghai won hij met Regina Z de Global Champions Tour. Een week eerder was Smolders de beste ruiter in Lummen. Ehrens: “Harrie en Emerald reden een goede foutloze eerste manche van de landenwedstrijd en een hele goede Grote Prijs in Lummen, waarin ze tweede werden.”

Stefanie van den Brink en Ace gaan mee als reserve-combinatie. “Ik geef Stefanie een kans om op een groot evenement als La Baule te rijden. Ze hebben de laatste maanden laten zien dat ze er aan toe zijn.”

Nederlands team Nations Cup La Baule, vrijdag 15 mei

Gert-Jan Bruggink (De Lutte), Vampire (v.Marome NW), 12 jaar hengst

Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Capetown (v.Oklund), 12 jaar, ruin

Harrie Smolders (Grobbendonk, B), Emerald (v.Diamant de Semilly), 11 jaar, hengst

Michael Greeve (Veeningen), Whitney (v.Nabab de Reve), 12 jaar, merrie

Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen), Ace (v.Berlin), 10 jaar, ruin (reserve)

Landenwedstrijden-serie FEI Furusiyya Nations Cup 2015, 1e divisie Europa

14 – 17 mei La Baule (Frankrijk) *

21 – 24 mei Rome (Italië) *

4 - 7 juni Sankt Gallen (Zwitserland)

18 – 21 juni Rotterdam *

9 – 12 juli Falsterbo (Zweden) *

30 juli – 2 augustus Hickstead (Engeland)

5 – 8 augustus Dublin (Ierland)

24 – 27 september Finale Barcelona (Spanje)

* tellen de plaatsingpunten voor Nederland

  • Share this article