Effectiever trainen door te weten hoe je paard denkt en leert

Naamloos

Je kunt je paard pas echt goed trainen als je weet hoe hij denkt en leert. Dr. Andrew McLean, wetenschapper uit Australië, bekend van het boek ‘De waarheid over paarden’, geeft op 13 en 14 april a.s. op de Rotterdamsche Manège een clinic waarin hij de geheimen van zijn unieke wetenschappelijk onderbouwde trainingssysteem met jou deelt en in praktijk brengt.

De clinic duurt twee dagen. Op de eerste dag, 13 april, zal Andrew McLean, na een verhelderende presentatie over de wetenschappelijke achtergronden, met je aan de slag gaan met grondwerk. Uit onderzoek is gebleken dat er een sterke relatie bestaat tussen de mate waarin een paard reageert op de hulpen onder het zadel en de mate waarin het zich correct aan de hand laat leiden. Tijdens de tweede dag, op 14 april, brengt Andrew McLean met combinaties van uiteenlopende niveaus de theorie onder het zadel in praktijk.

Op beide dagen laat Andrew McLean zien hoe je een paard effectief kunt trainen door gebruik te maken van gedrags- en bewegingsleer. Op interactieve wijze ervaar je zijn trainingswijze die erop gericht is om het paard stap voor stap en op logische wijze nieuwe oefeningen te leren. De theorie en de praktijklessen in het grondwerk zijn op 13 april en beginnen om 14.30 uur. Hieraan kun je met je eigen paard meedoen (beperkt aantal plaatsen, dus snel opgeven). De tweede dag wordt de theorie gedemonstreerd onder het zadel door enkele zeer verschillende combinaties. Dit kun je als toeschouwer bijwonen.

Schrijf je in via www.andrewmclean.nl. Je kunt er voor kiezen om als toeschouwer de clinic bij te wonen. Je hebt dan toegang tot beide dagen en krijgt een kop koffie of thee bij aankomst.

Inschrijfmogelijkheden & kosten:

65 euro p.p. als toeschouwer bijwonen van de presentatie en zelf deelnemen aan het grondwerk op 13 april met je eigen paard en als toeschouwer bijwonen van de demonstratie op 14 april

45 euro p.p. als toeschouwer bijwonen van de presentatie op 13 april en de clinic op 13 en 14 april.

Ontdek hoe snel een paard kan leren!

Rotterdamsche Manège, Kralingseweg 120, 3062 CG Rotterdam, www.jockeyclub.nl


  • Share this article