Eerste wedstrijd in de PAVO/Silfit Masterclass gewonnen door Brandy HBC

Brandy Mierlo

Tijdens het Nederlands Kampioenschap springen bij de Senioren werd vandaag, tussen de twee manches door, de eerste wedstrijd van de PAVO/Silfit Masterclass verreden op de perfecte terreinen van Eric van der Vleuten in Mierlo.

Het in grote getale aanwezige publiek verwelkomde alle zeven deelnemers met een hartelijk applaus. Na de voorstellingsronde werden de aanspanningen gecontroleerd door de jury, bestaande uit Piet Raymakers sr., Wil den Hartog en als KNHS jury Dhr. Jillessen. De jury kon na de eerste omloop nog geen keuze maken voor de uiteindelijke overwinning en liet drie combinaties overrijden. Harry van Middelaar met Brandy HBC (v. Uromast), Cees Embregts met de KWPN hengst Bakboord HBC (v. Larix) en Albert van Dijk met Bex (v. Marvel). Deze top drie deed absoluut niet voor elkaar onder maar uiteindelijk koos de jury voor Brandy HBC, voorgesteld door Harry van Middelaar.

Albert van Dijk mocht Bex als tweede opstellen, Bakboord HBC werd opgesteld op plaats drie. De vierde plaats was voor Lean Verhoeff met de mooie Cherokee (v. Torino HBC), als vijfde kon Harry Schuit de grote Walskoning (v. Manno) opstellen. Harry Claassen werd met Celesta (v. Marvel) zesde. Derk Jan Mekkes kon tenslotte PrimeVal Bentley VDL als zevende opstellen in deze eerste wedstrijd van de PAVO/Silfit Masterclass. Vanwege een klapband onderweg naar Mierlo was hij pas 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig, waardoor een goede voorbereiding helaas niet mogelijk was.

De volgende wedstrijd staat gepland tijdens Outdoor Gelderland in de Steeg. Op zaterdagavond 2 juni zullen de deelnemers de piste daar binnen rijden.

  • Share this article