Een vliegende start voor Laurens van Lieren

CHIO2010 Imke

Nooit eerder namen zoveel teams deel aan de landenwedstrijd dressuur van het CHIO Rotterdam

Een vliegende start dus voor de kersverse directeur sportief dressuur van het CHIO Rotterdam, Laurens van Lieren. "Vorig jaar mocht ik al meelopen met Tineke Bartels tijdens het EK Dressuur en merkte ik al dat de internationale en nationale dressuurtop graag naar Rotterdam komt. Maar dat de belangstelling zo groot zou zijn dat we het programma ervoor moeten uitbreiden had ik niet durven dromen," zegt Van Lieren. Teams uit maar liefst negen landen en nog zo’n 20 individuele ruiters nemen deel aan de Grand Prix op 5-sterren niveau die daar mee over 2 dagen, de woensdag en de donderdag, plaats gaat vinden. Daarnaast is er ook een grote belangstelling voor de Grand Prix op 3-sterren niveau.

"Bondscoaches krijgen hier in Rotterdam de moeilijke taak om uit al die toppers hun selectie te kiezen voor Londen. Dat zal niet makkelijk worden," zegt Van Lieren. "En ook Jeanette Wolfs, de bondscoach voor de para equestrian dressuurruiters zal geen gemakkelijke taak hebben om haar team samen te stellen voor de Paralympics. Zij heeft op dit moment een enorm aanbod aan topcombinaties in haar Olympische kader.

Naast alle Olympische kandidaten is er ook weer voldoende ruimte in het programma voor talent. De KNHS CHIO Rotterdam Cup gaat bondscoach Tineke Bartels zeker helpen om haar EK-selectie van Young Riders en Junioren te bepalen. De Rabo Future test staat opnieuw op het programma voor de jonge ruiters die de overstap willen maken naar Grand Prix niveau. En de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup is zoals ieder jaar weer een spannende competitie voor talent uit de regio.

  • Share this article