Een geweldige afsluiting van een geweldig CHIO

Marc Houtzager Tamino 1

Een mooiere afsluiting van het 64ste CHIO Rotterdam was bijna niet denkbaar. Een Nederlandse overwinning door Marc Houtzager met Sterrehof’s Tamino in de Longines Grand Prix Port of Rotterdam. In de 64 edities van het CHIO Rotterdam kwam het 5 keer eerder voor dat een Nederlander won, de laatste Nederlandse overwinning was in 2008 door Albert Zoer.

De uitstekende prestatie van Houtzager en Tamino tijdens het CHIO woog voor bondscoach Rob Ehrens mee bij de samenstelling van zijn team dat de komende dagen tijdens de Olympische Spelen in Londen ons land zal vertegenwoordigen. Sterrehof’s Tamino die dit seizoen nog niet op grote wedstrijden was gestart, toonde in Rotterdam aan in bloedvorm te zijn. <?xml:namespace prefix = o />

“Een geweldige afsluiting van een geweldig evenement,” was de reactie van Marc Houtzager. “Het is hier in Rotterdam elk jaar weer beter, ik zou niet meer weten hoe het volgend jaar nog beter zou kunnen!”

Natuurlijk hopen alle bezoekers, vrijwilligers, sponsors en de CHIO-organisatie dat Marc en Tamino deze week in Londen even goed presteren als in Rotterdam!

  • Share this article