Dubbeldam heeft zich teruggetrokken voor landenwedstrijd Rome

Afgelopen zaterdag heeft Jeroen Dubbeldam aan de bondscoach van de springruiters Rob Ehrens meegedeeld niet met BMC Utascha SFN af te reizen naar Rome. In Rome staat komende vrijdag de tweede wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup Top League op het programma. De plaats van Dubbeldam wordt ingenomen door Leon Thijssen met Tyson.

"Na een paar goede wedstrijd in Bremen en Qatar kregen we tijdens het NK in Mierlo een terugslag. Ook het afgelopen weekeinde ontbrak in Hamburg de overtuiging. Daardoor heb ik het gevoel dat we beter thuis door kunnen werken dan mee te gaan naar Rome", aldus Dubbeldam. Bondscoach Rob Ehrens reageerde op de beslissing van Dubbeldam met de opmerking: "Daar ben ik niet blij mee".

De tweede wedstrijd in de serie van acht Nations Cup FEI Top League wedstrijden wordt verreden in de schitterende ambiance van het de Romeinse Villa Borghese omringende park. Voor Nederland heeft bondscoach Rob Ehrens Marc Houtzager geselecteerd met Sterrehof's Voltaire, Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans, Harrie Smolders met Regina Z en Jur Vrieling met VDL Bubalu. Leon Thijssen uit Baarlo neemt met Tyson de plaats in die vrij kwam na het afzeggen van Dubbeldam. "In eerste instantie was Smolders mijn reserve in Rome. Nu Dubbeldam is weggevallen vind ik het niet netjes, mede gelet op de goede prestaties van Harrie in de wereldbeker finale, om hem reserve te laten. Thijssen vormt in Rome met Tyson daarom de reservecombinatie".

  • Share this article