Dressuurteam tweede in landenwedstrijd Zweden

NC dressage LG 2

Het Nederlandse dressuurteam met Patrick van der Meer en Uzzo, Katja Gevers met Thriller en Mirelle van Kemenade-Witlox en Decor Vivaldo is tweede geworden in de FEI Landenwedstrijd in Falsterbo. In de Grand Prix Special en de Kür op Muziek bouwde het drietal de voorsprong op Duitsland uit, maar ze konden niet voorkomen dat Zweden in zijn sterkste samenstelling de thuiswedstrijd overtuigend won.

Net als drie weden geleden in Rotterdam werd de FEI Landenwedstrijd dressuur in Het Zweedse Falsterbo verreden volgens de nieuwe formule waarbij naast de beste drie resultaten van de Grand Prix, de drie beste resultaten uit de Grand Prix Special en de Kür op Muziek meetellen.

Met twee derde plaatsen in de Grand Prix en de Kür op Muziek was Patrick van der Meer met Uzzo de beste Nederlander. “Super tevreden”, is de eerste reactie van Van der Meer. “Ik had in de Kür een hele mooie piaffe-passage. Ik kon tussen de galoppirouettes mijn changementen om de twee pas overdoen, nadat ik er in het begin een fout in kreeg.”

Bondscoach Wim Ernes was alleen vrijdag in Falsterbo, de overige dagen nam Van der Meer zijn honneurs waar. “Stelde niet zo veel voor hoor”, relativeert Patrick. “Ik ben naar de coaches meeting geweest en verder liep het prima met Katja Gevers en Mirelle van Kemenade.”

“Een optimaal resultaat door als tweede te eindigen achter het Zweedse team. Heel blij mee. Dat valt het dan toch mee na het resultaat eerder deze week hier in Hagen”, vertelt Ernes vanuit Duitsland. In Rotterdam won Nederland drie weken geleden nog van Zweden, dat toen een minder sterk team opstelde. Voor de FEI landencompetitie telt het resultaat van de wedstrijd van Falsterbo voor Nederland mee voor de tussenstand. De volgende en laatste wedstrijd is volgende week in Hickstead (GB), gelijktijdig met het Nederlands Kampioenschap dressuur in Ermelo.

Patrick van der Meer laat het NK, de laatste observatiewedstrijd voor het EK in augustus in Aken, met Uzzo aan zich voorbij gaan. “Uzzo heeft dit seizoen al veel wedstrijden gelopen. Ik denk dat we ons steentje wel bijgedragen hebben aan het teamresultaat hier in Falsterbo en in Rotterdam. Mocht Wim Ernes ons nodig hebben voor het EK team, dan hoor ik het wel. Maar om na een week Falsterbo direct weer het NK te rijden, vind ik wat veel van het goede.”

Uitslag FEI Nations Cup dressuur CDIO5* Falsterbo (Zweden)

1. Zweden, 77,068
2. Nederland 71,511
Katja Gevers (Berlicum Nb) – Thriller (v.Gribaldi), 72,260% + 74,275%
Mirelle van Kemenade-Witlox - (Sint-Oedenrode) - Decor Vivaldo (v.Polansky), 64,720% + 66,235%
Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Uzzo (v.Lancet), 73,720% + 77,825%
3. Duitsland, 71,268

  • Share this article