Dressuurruiters TeamNL voorlopig vierde

KNHS
HP Minderhoud

Op de eerste dag van het Longines FEI Europees Kampioenschap Dressuur presented by Rabobank in Rotterdam is deel één van de landenwedstrijd voor de dressuurruiters verreden. Voor TeamNL kwamen Anne Meulendijks en Hans Peter Minderhoud in actie. Nederland staat nu vierde in de tussenstand, maar houdt uitzicht op een medaille met Emmelie Scholtens en Edward Gal nog te gaan.

Voor Nederland kwam Anne Meulendijks als eerste in actie. De debutante op een senioren EK was redelijk tevreden met haar rit op MDH Avanti N.O.P. De amazone kreeg van de jury een score van 71.801% toegekend. “Ik ben blij met dit debuut, maar ik baal natuurlijk wel van de foutjes”, vertelt Anne. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zenuwachtiger was dan normaal. We hebben geprobeerd om voor dit EK alles te perfectioneren en dat heeft op veel punten goed heeft uitgepakt. Het is jammer dat het nu mis ging de wissels, waar Avanti normaal gezien geen problemen mee heeft”, vertelt de 26-jarige amazone na afloop.

Routinier Hans Peter Minderhoud reed met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. als tweede Nederlander en laatste ruiter van de eerste dag naar binnen. Minderhoud reed een sterke proef die goed was voor 75.259%. “Het was wel een goede proef, maar op het voorterrein was het nog beter. In de proef raakte ik het een heel klein beetje kwijt. Ik had liever 77% of meer gehad, maar dit is een goede score en zijn we nog niet kansloos. Nu moeten Emmelie en Edward het verder morgen doen.”

Favoriet Duitsland gaat in het landenklassement aan de leiding en neemt ook de eerste twee plaatsen in het individuele klassement in.

De beste 30 combinaties van de Grand Prix mogen donderdag van start in de Grand Prix Special. Voor de beste 15 combinaties uit de Grand Prix Special wacht zaterdag de Kür op Muziek

photo credits: Jessica Pijlman

  • Share this article