Dressuurruiters staan aan vooravond tweede observatiewedstrijd

CHIO2010 Imke

Op woensdag 20 en donderdag 21 juni staat tijdens het Rotterdamse CHIO voor de dressuurruiters de Grand Prix op het programma. Een dag later op 22 juni wordt de Grand Prix Special verreden. Voor de Nederlandse dressuurruiters Edward Gal met Glock's Undercover, Anky van Grunsven met Salinero, Imke Schellekens-Bartels met Hunter Douglas Toots en Hans Peter Minderhoud met Glock's Tango is dit de tweede observatiewedstrijd richting Olympische Spelen.

Tijdens de Olympische Spelen tellen de Grand Prix en de Grand Prix Special mee voor het landenklassement. De resultaten van deze twee wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en leveren de eindstand op van het teamklassement. Ieder team bestaat in Londen uit drie ruiters en men kent geen weg te strepen resultaat meer.

Voor veel landen is het Rotterdamse CHIO een belangrijk observatie- en/of selectiemoment. Zweden, Zwitserland, Duitsland, Groot-Brittannië, Finland, Spanje Denemarken en België komen naast Nederland aan de start in de Grand Prix met een team. Dit grote aantal combinaties heeft het voor de Rotterdamse organisatoren noodzakelijk gemaakt om reeds op woensdag 20 juni tussen 12.00 uur en 14.00 uur een begin te maken met de Grand Prix. Op dondag 21 juni gaat de Grand Prix verder om 08.30 uur. Op vrijdag 22 juni gaat de Grand Prix Special om 13.30 uur van start, terwijl zaterdagavond om 20.00 uur de Kür wordt verreden.

  • Share this article