Dressuurequipe voldoet in Hickstead aan de verwachtingen

CDIO HICKSTEAD NC GBR TEAM 8844

De bondscoach van de dressuurruiters Wim Ernes was na afloop van de landenwedstrijd, die deze keer in de Kür werd beslist, een tevreden coach. "Als ik goed heb gerekend dan hebben de Nederlandse ruiters over de vier wedstrijden van deze competitie het beste resultaat neergezet, waarmee we naar mijn mening deze competitie winnend hebben weten af te sluiten. Het was een proef, maar is - met enkele aanpassingen - voor herhaling vatbaar en het toont aan dat we als dressuurland in de breedte groeien en goed mee kunnen doen".

In de Kür ging de overwinning naar de Brit Carl Hester met Uthopia, voor de Duitse Jenny Lang met Loverboy, terwijl de Amerikaanse Kathleen Raine met Brenna als derde eindigde. Beste Nederlander was, net als in de Grand Prix op vrijdag, Katja Gevers met Thriller. Zij eindigde in de Kür als zesde. Vooral de passage en piaffe reprises werden heel sterk uitgevoerd, en toch zitten daar nog kleine puntjes van verbetering in. "De combinatie maakte ook veel indruk in de series, alleen was het jammer dat Katja net even te lang doorging, waardoor in de eners op het einde een foutje sloop. Ook sterk van deze combinatie is het constant mooie opwaartse beeld", vertelde Ernes, die ook zeer te spreken was over de prestaties van Laurens van Lieren met Ulysses la Haya, die als tiende eindigde. "Kijkend naar Rotterdam en Aken, dan zie je dat deze combinatie weer progressie heeft geboekt. De freestyle die ze hij de jury toonde had een hoge moeilijkheidsgraad en werd heel goed uitgevoerd. Aan het einde zie je dat Ulysses nog sterker moet worden, om dat wat hem gevraagd wordt vol te houden, maar dat komt met een paar maanden doortrainen vanzelf ".

Lotje Schoots eindigde met Ruby als twintigste en Joyce Heuitink met Wup eindigde als 24ste. "Twee combinaties met potentie, maar nu nog te groen", verklaarde Ernes, die de vierde plaats in de landenwedstrijd als hoogst haalbare zag. "Alle teams hebben hier ruiters uit hun A-kader aan de start gebracht. Wij niet, en dan moet je realistisch zijn. Wel mooi vind ik dat we het pilot project van de FEI (een competitie over vier landenwedstrijden in Vidauban, Rotterdam, Aken en nu Hickstead) volgens mij winnend hebben weten af te sluiten".


Uitslag FEI Nations Cup Kür:

1) Carl Hester (Eng) - Uthopia (Métall x Inspekteur) - 81.650%

2) Jenny Lang (Dui) - Loverboy - 77.750%

3) Kathleen Raine (USA) - Brenna - 75.650%

6) Katja Gevers (Berlicum) - Thriller (Gribaldi x Amor) - 74.325%

10) Laurens van Lieren (Schore) - Ulysses la Haya (Gribaldi x Ulft) - 72.025%

20) Lotje Schoots (Abcoude)- Ruby (Gribaldi x Kimpala) - 69.250%

24) Joyce Heuitink (Arnhem) - Wup (Welthit II x Wolfgang) - 68.050%

Uitslag FEI Nations Cup:

1) Groot-Brittannië - 76.183%

2) USA - 75.258%

3) Duitsland - 73.267%

4) Nederland - 71.867%

5) Zweden - 71.425%

6) Frankrijk - 68.450%

7) Ierland - 68.050%

8) Spanje - 64.175%

  • Share this article