Doron Kuipers wint halve finale CHIO Zuid-Holland Cup Springen

D7 Kuipers winnaar DWF 0561

Rotterdam, 21 juni 2013 – Vandaag won Doron Kuipers (Mijnsheerenland) met Blackberry overtuigend de halve finale van de CHIO Zuid-Holland Cup. Van de acht barragekandidaten startte Doron als derde en leverde met een foutloze rit in minder dan 30 sec. Een prestatie die de andere vijf barrage kandidaten niet meer wisten te overtreffen.

Kuipers vormt pas sinds een maand een combinatie met Blackberry, de afstammeling van Larino. De ruiter uit Middelharnis maakt goed gebruik van de wildcard die de organisatie hem als regionaal talent toekende. Gisterenavond werd hij met de 9-jarige Zinius tweede in de Dura Vermeerprijs, een 2-fase parcours over 1.45 dat gewonnen werd door de Amerikaanse Laura Kraut met Osiris D'Ouilly.

“Wij zijn van mening dat we regionaal talent op dit internationale hippische topsport evenement een podium moeten geven om zich te presenteren,” aldus Emile Hendrix, directeur sportief springen van het CHIO Rotterdam. “En het is natuurlijk fantastisch als een talent die kans met beide handen aangrijpt zoals nu met Doron.”

  • Share this article