Dick Verbeek, Hugo Smit en Richard Jongste Lid van Verdienste CHIO

DSC7558

Rotterdam, 27 mei 2013 – Tijdens het jaarlijkse Hippisch Haven Gala in de burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis zijn oud-voorzitter Dick Verbeek en oud-bestuursleden Hugo Smit en Richard Jongste benoemd tot Lid van Verdienste van het CHIO Rotterdam.

“Juist tijdens zo’n jubileumeditie als dit 65ste CHIO Rotterdam besef ik hoe rijk en uniek de historie van het CHIO Rotterdam is,” zegt voorzitter Belle de Bruin. “Samen met mijn collega-bestuursleden voel ik grote dankbaarheid voor onze voorgangers die dit allemaal hebben bereikt en we zien het als onze plicht om hun werk in stand te houden en verder uit te bouwen.”

Dick Verbeek, voorzitter van 2000-2005, is bijzonder vereerd: “Ik heb met veel plezier meegewerkt aan het CHIO Rotterdam en ook in de toekomst kan het CHIO op mijn commitment rekenen! Met initiatieven als de nieuwe Grandstand en de Hippische Alliantie Rotterdam ziet die toekomst er wat mij betreft prachtig uit!”

Richard Jongste zet zich al tientallen jaren actief in voor het CHIO Rotterdam. Eerst o.a. als coördinator voltige, ringmeester, en via sponsorwerving en Rotterdamsche Manège van 1995 – 2012 als bestuurslid. De directeur van Maasmond, nog altijd als bestuurslid van Stichting Equus en Vriend van het CHIO betrokken, vindt de benoeming tot Lid van Verdienste een waardering voor z’n werk.

Volgens Hugo Smit zit het CHIO Rotterdam hem in het bloed. Als vijfjarig jongetje bezocht hij aan de hand van zijn vader het CHIO en is sindsdien overtuigd dat het een van de allermooiste dingen van Nederland is: “Daar wil ik graag ambassadeur voor zijn!” aldus Hugo Smit die van 2001 tot 2009 bestuurslid van het CHIO Rotterdam was. Zijn benoeming als Lid van Verdienste vindt Smit buitengewoon eervol.

  • Share this article