Demi Vermeulen scoort in KNHS Para Dressuur Trophy

AMMERZODEN (KNHS) – Negentien deelnemers reisden afgelopen zaterdag naar Ammerzoden voor de selectiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation. De organisatie lag in handen van rijvereniging de Gelderse Boys, die met veel enthousiasme deze wedstrijd georganiseerd hebben. De hoogste score van de dag werd behaald door Demi Vermeulen met Vaness (v.Onze Fons).

Demi Vermeulen, die tot voor kort nog in het ziekenhuis lag met een nierbekkenontsteking, wist in Ammerzoden een winnende proef neer te zetten met haar merrie Vaness. De proef werd door juryleden Dirk de Haas en Hendrik van Esch beoordeeld met maar liefst 74,79 procent. Ze bleef hiermee haar mede deelnemers in Grade II met maar liefst negen procent voor. Omdat het een kleine groep betreft, werden Grade I en II samengevoegd. De tweede prijs in de samengevoegde groep was voor grade IB deelnemer Nicole den Dulk met FiftyFifty (v.Florestan) met 67,59 procent.

Sinds 2013 wordt Grade III verreden in een 20 x 60m baan, iets waarmee Sanne Voets goed uit de voeten kan. Ze start de Florestan I-nakomeling Vedet PB namelijk ook in het ZZ-Zwaar. In Ammerzoden was ze de overtuigende winnares in de Grade III met 71,22 procent. Lotte Krijnsen mocht de tweede prijs in ontvangst nemen met Nikita (v.Elcaro) met een totaal van 66,4 procent.

De scores in Grade IV lagen heel dicht bij elkaar. Ellen van den Berg wist de selectieproef uiteindelijk te winnen met de door haar zelf gefokte merrie Showdiva (v.Havidoff) met een totaal van 67,68 procent. Sabine Peters (Cuijk) werd tweede met Paroseke (v.Polytraum) met 67,08 procent. In de tweede proef was de uitslag omgedraaid.

De beste combinaties van de selectiewedstrijden in Genemuiden en Ammerzoden plaatsen zich voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Outdoor Gelderland. Via deze kwalificatiewedstrijd kunnen de deelnemers zich plaatsen voor de finale tijdens het CHIO in Rotterdam op 19 en 22 juni.

Uitslagen KNHS Para Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, Ammerzoden:

Grade I en II (in handicap):
1. Demi Vermeulen – Vaness - 74,79%
2. Nicoleden Dulk - Fifty Fifty - 67,59%
3. Rixt van der Horst – Vico Wald - 65,50%

Uitslag Grade III:
1. Sanne Voets – Vedet PB - 71,22 %
2. Lotte Krijnsen – Nikita - 66,40 %
3. Ilona Goes – Zalisto - 66,4%

Uitslag Grade IV:
1. Ellen van den Berg - Showdiva - 67,68%
2. Sabine Peters - Paroseka - 67,08%
3. Trudy Derks-van Uden - Spectra - 64,29%

  • Share this article