De nummers 1 van de wereld

EK
Nb Steve Guerdat Alamo Sui D51 4635

Aan het begin van het nieuwe jaar gaan de Zwitser Steve Guerdat, de Duitse Isabell Werth en de Britse Sophie Wells aan de leiding van de wereldranglijsten springen, dressuur en para-dressuur. Ze vertegenwoordigen alle drie een Europees land dus een grote kans dus dat we deze toppers in augustus in Rotterdam in actie zien!

Bij de Longines Ranking voor de springruiters heeft Steve Guerdat per begin januari de nummer 1 positie overgenomen van Harrie Smolders die ruim een half jaar aan de leiding ging. De voormalig Olympisch kampioen is in topvorm en heeft meerdere paarden op het allerhoogste niveau. Toch moet hij oppassen; Harrie Smolders is een man met een missie!

Bij de FEI World Ranking Dressage domineert de Duitse amazone Isabell Werth de top van het klassement. Met Weihegold staat ze op de eerste plaats en met Bella Rose 2 en Emilio 107 staat ze op de derde en vierde plaats. De Amerikaanse Laura Graves staat op de tweede plaats maar vormt geen bedreiging omdat ze als Amerikaanse tijdens de FEI Europese Kampioenschappen niet zal starten in Rotterdam. Beste Nederlander is Edward Gal met GLOCK's Zonik N.O.P. Deze combinatie is afgelopen maand weer een plaatsje gestegen op de wereldranglijst en staat nu op een achtste plaats. Wie weet, zouden Edward en Zonik de stijgende lijn vasthouden de komende 8 maanden....

De Britse Sophie Wells gaat aan de leiding bij de FEI ParaDressage Individual Ranking. Ze heeft een behoorlijke voorsprong op de nummer twee, de Oostenrijker Pepo Puch en de nummer drie, de Italiaanse Sara Morganti. Frank Hosmar is op dit moment met een zesde plaats de beste Nederlander. Maar onze Team NL para-dressuurruiters hebben nog meer troeven .... wat dacht je bijvoorbeeld van regerend wereldkampioen in Grade III Rixt van der Horst en regerend Olympisch, Wereld- en Europees kampioen Sanne Voets.

photo credits: Nils Boeser

  • Share this article