Danielle Houtvast overtuigt in KNHS-CHIO Rotterdam Cup Assen

ASSEN (KNHS) – Door het winterse weer kwamen in de KNHS-CHIO Rotterdam Cup in Assen minder ruiters aan start dan aanvankelijk op de startlijst stonden. Desondanks was er een goede kopgroep met Dana van Lierop als winnares bij de junioren en Danielle Houtvast als overtuigende winnares bij de Young Riders.

Dana van Lierop reed zich met de Florestan I-zoon Finest twee procent los van de nummer twee. Met 72,84% mocht Van Lierop de staatsiedeken van het CHIO Rotterdam in ontvangst nemen. Jeanine Nekeman uit Hasselt en Vlingh (v.Flemmingh) en Marjan Hooge met Richfield (v.Riccione) deelden de tweede plaats met een score van 70,59%.

Bij de Young Riders staken Danielle Houtvast en Rambo met kop en schouders boven de groep uit. Ze behaalde met de zoon van Gribaldi ruim vier procent meer dan de nummer twee en kwam uit op 74,17%.
Rosalie Mol en Legend (v.Likoto) en Lotte Jansen (Itterbeck) met Pongo (v.Vincent) waren goed aan elkaar gewaagd en behaalden beiden exact 70 procent.
Kaderlid Debora Pijpers (Abcoude) reed haar Contango-nakomeling Besterly’s Now I’m Here naar de vierde prijs met een score van 67,85 procent.

De volgende wedstrijd van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup vindt 17 februari plaats in Boxtel.

  • Share this article