Dana van Lierop wint KNHS-CHIO Rotterdam Cup Benningbroek

Zondag 26 februari werd in Benningbroek de KNHS-CHIO Rotterdam Cup verreden. Voor Dana van Lierop was de lange reis vanuit Noord-Brabant naar Noord-Holland niet voor niets, ze behaalde met DJ Tiesto de hoogste score van de dag.

Dana van Lierop (Helmond) werd afgelopen jaar Europees kampioen bij de pony’s, maar heeft nu de overgang naar de paarden gemaakt. Met DJ Tiesto (v.Rohdiamant) laat ze opnieuw zien dat ze ook bij de paarden succesvol meedraait. In Benningbroek won ze met ruim twee procent voorsprong de junioren rubriek van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Chiara Prijs (Castricum) won een maand geleden met Hot Chocolate (v.Sandro Hit) de CHIO-wedstrijd in Harmelen, maar moest zondag genoegen nemen met de tweede prijs met 70,23%.

Antoinette te Riele (Weert) had twee paarden in de strijd, die goed aan elkaar gewaagd waren. Met Ziggy (v.Riverman) reed ze een score van 70,18% bijeen, goed voor de derde prijs. Haar tweede paard, Vilona (v.Future) bezette de vierde plek met 69,73%.

A-kaderlid Danielle Houtvast (Puth) reed met de Gribaldi-zoon Rambo een goede young riders proef, aldus een tevreden een bondscoach Tineke Bartels. Met een percentage van 70,57% mocht ze de eerste prijs in ontvangst nemen. Jill Huybregts (Drunen) verraste met een sterke proef met Eventz Zamacho Z (v.Rousseau) die met 69,74% net onder de 70% bleef steken. Anne Meulendijks (Heeze) volgde met een klein punten verschil. Met Mdh Ohio (v.Indoctro) behaalde ze de derde plaatst met 69,39%.

De KNHS-CHIO Rotterdam Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) dressuursport te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. De KNHS-CHIO Rotterdam Cup biedt de A- en B-kaderleden tevens een verantwoorde opbouw naar de Europese Kampioenschappen.

  • Share this article