Dana van Lierop ijzersterk in eerste wedstrijd KNHS-CHIO Rotterdam Cup

A Krooswijk DW 03 DSC 6373

ERMELO (KNHS) – Zondag 4 december organiseerde De Kroo Ruitersport in Nieuw en Sint Joosland de eerste competitiewedstrijd van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup 2011-2012. ’s Ochtends werd er gestart met de junioren, Dana van Lierop ging hier met overtuiging aan kop. Angela Krooswijk won bij de Young riders.

De zestienjarige Dana van Lierop was met DJ Tiesto (v.Rohdiamant) oppermachtig, ze won met ruim 5% voorsprong de rubriek. Voor de uitgestrekte draf en changementen ontving ze een negen, wat haar score naar 72,61% bracht. Aimee Weise werd tweede met Montecristo-nakomeling Sportlife met 67,16%. Jeanine Nieuwenhuis (Walcheren) bezette plaats drie en vier met haar paarden Hexagon’s Kyrain (v.Cyrain) en Tdn’s Valencia (v.Rubiquil) met respectievelijk 66,08% en 65,54%.

Angela Krooswijk, die tijdens het EK dressuur in Rotterdam gehuldigd werd als de winnaar van de finale van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup 2010-2011, doet nu weer een gooi naar de koppositie in de competitie. Met de KWPN-goedgekeurde hengst BMC Roman Nature (v.Rohdiamant) behaalde ze 71,01%, goed voor de eerste plaats. Ook de tweede prijs ging naar Krooswijk, dit keer met de Fidermark-zoon Flash met een score van 70,66%.

De top drie was aan elkaar gewaagd, want met een klein puntenverschil nam Stephanie Kooyman de derde prijs mee naar huis. Met President’s Winston (v.OO Seven) behaalde ze 70,22%.

De volgende wedstrijd van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup wordt 15 januari verreden in Harmelen.

  • Share this article