Cursus Paard & Welzijn

21diix4

“Wat zit er nu eigenlijk in biks, en waarom is dat goed voor een paard?”

“Dat borstelen is wel leuk, maar waarom moet dat eigenlijk?”

“In mijn mond is geen plaats voor een bit, waarom bij een paard wel?”

“Hellup, ik moet mijn hoofdstel in elkaar zetten.”

“Mijn moeder vindt het eng om de singel strakker te zetten.”

Deze vragen heeft iedereen wel eens, en horen we vaak op de manege, in de stal of tijdens de lessen. Gelukkig komen de antwoorden eraan!

Voor alle mensen die zelf (beter) willen kunnen opzadelen, voor kinderen met hun ouders, voor iedereen die net iets meer wil weten dan dat een paard 4 benen heeft, organiseert de Hippische Alliantie Rotterdam een cursus Paard & Welzijn op het terrein van de Rotterdamsche Manege. Deze cyclus bestaat uit de belangrijkste onderdelen van de cursus Paard en Welzijn ontwikkeld door de FNRS en KNHS. Er is een samenvatting gemaakt van de zaken waar je als ruiter en paardenliefhebber in de dagelijkse paardenverzorging het meeste mee te maken krijgt.

In een reeks van 3 bijeenkomsten met steeds een theorie en een praktijkgedeelte leer je de belangrijkste dingen die je moet weten om veilig om te kunnen gaan met paarden en over het opzadelen.

Bij voldoende belangstelling, komt er een vervolg cursus, waarbij o.a. de complete anatomie van het paard en meer medische aspecten voorbij komen. En er is dan ook aandacht is voor het ontstaan van bijvoorbeeld stalondeugden.

De cursusmiddagen zijn op woensdagmiddag 14, 21 en 28 mei a.s. van 16.00-17.30. Kosten zijn €50, dat is inclusief het fraaie cursusboek en een consumptie tijdens de bijeenkomsten. Het inschrijfgeld kan contant betaald worden op de 1e cursusdag.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar [email protected] Vermeld in de mail duidelijk je contactgegevens en het aantal personen dat aan de cursus deelneemt.

Locatie: Rotterdamsche Manège, Kralingseweg 120, Rotterdam

Binnen de Hippische Alliantie Rotterdam vertegenwoordigen het CHIO Rotterdam, de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ en rijvereniging de Hazelaar de drie pijlers, topsport, breedtesport en aangepaste sport waarmee het samenwerkingsverband voornemens is de hippische sport vanuit Rotterdam regionaal, nationaal en internationaal te stimuleren.

  • Share this article