CHIO Zonder Hindernissen!

D710705

Het klinkt opmerkelijk voor het grootste paardensport evenement van ons land maar het is echt waar. Het CHIO Rotterdam is inmiddels al bijna 10 jaar Zonder Hindernissen. Initiatief nemers Sonìa Ruiz en Wim van Deventer van deze bescheiden stichting Zonder Hindernissen zijn trouwe aanhangers van het CHIO Rotterdam. Ruiz en Van Deventer zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om mensen uit de regio die revalideren of door een handicap belemmerd worden, te helpen zo normaal mogelijk deel uit te maken van de samenleving. Daarbij staat bezoek aan Rotterdamse evenementen centraal en is het CHIO Rotterdam bij uitstek een interessant evenement.

De organisatie van het CHIO Rotterdam heeft aan de stichting Zonder Hindernissen, die inmiddels aansluiting heeft gekregen van andere instanties zoals het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR), Aafje thuiszorg huizen zorghotels, Pniël en Manege De Hazelaar, ook dit jaar weer gratis toegangskaarten (2000 stuks) beschikbaar gesteld voor het gehele programma van editie 2012 van het CHIO Rotterdam.

De samenwerking met de organisatie van het CHIO Rotterdam is zeer goed. Ieder jaar kijken we samen hoe we de infrastructuur voor deze doelgroep kunnen optimaliseren, aldus Elly van der Wal van Aafje. Zij neemt sinds 3 jaar deel aan de organisatie. Er is een prachtig nieuw overdekt rolstoelterras voor ca. 15 rolstoelen en begeleiders gelegen aan de Rotterdam Stadion. Het uitzicht op de prestaties van de ruiters is geweldig. Onderaan de opgang zijn de aangepaste toiletten en er is een ‘parkeerplaats’ voor scootmobielen en rollators. De busjes waarmee de gasten worden gebracht rijden tot aan de achteringang. Vandaar worden ze over verharde paden begeleid door de 12 vrijwilligers van het CHIO Zonder Hindernissen. De vrijwilligers besturen ook de 2 golfkarretjes en bieden bezoekers, die slecht ter been zijn, een lift aan.

Dit jaar is er weer veel animo om het CHIO Rotterdam te bezoeken, alle 2000 kaarten zijn verdeeld en ook het rolstoelterras zit zo goed als vol. Het is zo mooi om dit te kunnen doen. Al die blije gezichten, het enthousiasme en de reacties zijn hartverwarmend. Vorig jaar had ik

een echtpaar dat al in de 90 was. Zij zaten knus naast elkaar op het rolstoelterras en zeiden: “ Wat heerlijk dat we hier nu toch weer samen zijn! Wie had dat gedacht; met de rolstoel aan de piste? Vroeger genoten we ieder jaar op de tribune en in het Stroodorp”. Dat is toch geweldig om te horen! Daar doe ik het voor, aldus Elly.

  • Share this article