CHIO Rotterdam trots op hippische belangstelling van de Oranjes

Bernhard

Het is alom bekend dat onze koninklijke familie een groot liefhebber van de paardensport is. Dat dateert al van de beginjaren van het CHIO Rotterdam toen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard jaarlijks deelnam aan het CHIO Rotterdam. Ter ere daarvan ontving hij in 1957 uit handen van de heer Dura een bokaal met de historische woorden: "In deze vaas staan de namen van alle paarden gegraveerd, waarmee u in Rotterdam deelnam, ook de paarden waarmee u bent gevallen...".

De dochters van de Prins namen die belangstelling voor de paardensport duidelijk al snel over.
In de afgelopen jaren hebben we tijdens het CHIO Rotterdam Hare Majesteit Koningin Beatrix menigmaal als eregast in het Kralingse Bos mogen ontvangen. De laatste jaren vooral als enthousiast toeschouwer maar ooit ook als deelneemster. Zo won Prinses Beatrix in 1957 tijdens CHIO Rotterdam het kampioenschap Jachtpaarden op Foxtrot.

De aanstaande Koning Willem Alexander heeft in het begin van de jaren '80 zelf ook deelgenomen aan spring- en eventing wedstrijden. In 2011 was het Zijne Koninklijke Hoogheid Kroonprins Willem Alexander die door het luiden van de jury-bel de Grandstand tijdens het CHIO Rotterdam officieel heeft geopend. En in dat zelfde jaar vergezelde Prinses Amalia haar grootmoeder tijdens het bezoek aan het EK Dressuur in Rotterdam. De hippische belangstelling van de Oranjes is groot.

Kijk hier voor de dresssuurproef van Prins Bernhard in 1956.

  • Share this article