CHIO Rotterdam Jeugdochtend speelt zich af in het Circus

DSC 3403

Van 22 t/m 25 juni is het Circus in het Kralingse Bos. Theaterdocent en regisseur Peter Speijer van Hofplein Rotterdam heeft, net als vorig jaar, weer een prachtige show bedacht die door de kinderen van Hofplein Rotterdam samen met Horse Creatives op zondagochtend wordt gepresenteerd. Een mooi verhaal over Koen, een jongen die met zijn moeder aankomt in de Rotterdamse haven en graag circusartiest wil worden. Koen heeft gehoord dat het Circus in Rotterdam is. Ook in het Indofin Kinderdorp kom je tijdens alle vier de dagen van het CHIO Rotterdam alle hoofdpersonen en acts uit het Circus tegen.

"Samen met onze partners Hofplein Rotterdam en Horse Creatives hebben we weer een fantastische show voor de jeugd. De komende weken wordt er intensief voor deze eenmalige show gerepeteerd. Reken maar dat er op zondagochtend 25 juni veel ontroering en spektakel in de Rotterdampiste te beleven valt, natuurlijk met veel paarden," zegt algemeen directeur van het CHIO Rotterdam Jan de Mooij.

Hoe Koen met zijn moeder het Circus redt
Koen wil graag circusartiest worden…. En eigenlijk wil hij maar aan één act bij het Circus deelnemen, Koen wil paardrijden en wil op auditie bij de circusdirecteur. Wanneer die geen tijd voor hem heeft, ontmoet hij de even oude Laila, de danseres van de tissue-act. Zij vertelt dat haar oom, de directeur, de verkeerde beslissingen neemt en geen hart heeft voor het circus. Koen en zijn moeder proberen vervolgens het circus te redden. Een spannend, romantisch en ontroerend verhaal waar veel dieren in voor komen en natuurlijk heel veel paarden!

Ook Circus in Indofin Kinderdorp
Het thema Circus staat ook centraal in het Indofin Kinderdorp waar kinderen alle dagen van het CHIO Rotterdam kunnen spelen, spelletjes doen, knutselen of zich laten schminken. In het Indofin Kinderdorp zijn alle continenten vertegenwoordigd met circusacts uit o.a. China, Midden Oosten en Europa. Ook mascotte CHICO is gek op het circus en is alle dagen in het Kralingse Bos. Hij gaat graag met de jongste gasten van het evenement op de foto.

Kaarten voor de CHIO Jeugdochtend
Kaarten voor de CHIO jeugdochtend zijn nu hier te bestellen. De kaartjes kosten € 5,= voor de jeugd (t/m 12 jaar) en € 10,= voor volwassenen.

  • Share this article